Rendkívül pikáns mérkőzésekkel folytatódott a 35. Szilveszter teremlabdarúgó kupa, amely hosszú évtizedek óta meghatározó sporteseményévé nőtte ki magát a régióban. Az utolsó selejtezőnapon az amatőrök mezőnyének két csoportjának 11 csapata vágott neki a pontszerzésnek, amelynek tétja a négy kiadó hely megszerzése volt a főszereplőknek.

Szerda reggel a B-jelű ötösfogaton volt a sor. Az esélyeknek megfelelően a Futer Tűzifa csapatát várta mindenki a továbbjutó helyek egyikére. Jogosan, hiszen a 2019-es kiírásban egészen a döntőig meneteltek, ahol ezüstérmet szereztek végül. A Sárvár Futsal együttesének gerincét adó keret végül megnyerte csoportját, de alaposan feladták nekik a riválisok a leckét.

Főleg az El Dorado-Neo Sport és az Intersport Szombathely-Pepe Sport tört sok borsot az orruk alá. A kiegyenlített mezőnynek köszönhetően sok pontot hullajtottak el az esélyesek, és a körbeverések után csak az utolsó körben dőlt el a második hely sorsa. Mivel az LK Bulls csapatát legyőzte az El Dorado-Neo Sport, így a Haladás ifjú futsalosai jutottak a legjobb nyolc közé.

Nem ért véget a mérkőzésdömping, hiszen délután már D-csoport hat együttese lépett pályára, hogy körmérkőzések során döntsenek a pontok sorsáról. Ebből a hatosból kiemelkedett az M-Flex együttese, amelynek kerete sokak számára ismerős lehetett, hiszen a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatának meghatározó tagjai alkották az együttest. Az eredményességen ez is meglátszott.

43 rúgott és 10 kapott góllal, hibátlan mérleggel vették a selejtezőkört és készülhetnek a csütörtöki játéknapra is. A második helyért hatalmas versenyfutás kezdődött. Esélyes volt a Colonia FC, a Mango és a Fociszak FC is ennek megszerzésére, de az utolsó találkozóig izgulhattak a szurkolók és a játékosok. Az M-Flex győzelme miatt a Mango labdarúgói abban bízhattak, hogy nagy riválisuk botlik.

A Colonia viszont nem tette meg ezt a szívességet és minimális különbségű, 2-1-es győzelmével a második helyet megszerezve léptek tovább a D-csoportból. Csütörtökön az amatőrök mezőnye kezdi a napot két csoportban, majt ezt követően kerül sor a női, az öregfiúk és az amatőr kategória helyosztóira, amelyet élőben közvetít a Hungarysport.

Eredmények

B-csoport
1. Futer Tűzifa 8 pont (9-6)
2. El Dorado-Neo Sport 7 pont (11-8)
3. Intersport Szombathely-Pepe Team 7 pont (11-9)
4. LK Bulls 3 pont (9-10)
5. Novoker-Trejdre 2 pont (8-15)

D-csoport
1. M-Flex 15 pont (43-10)
2. Colonia FC 10 pont (31-10)
3. Mango 10 pont (23-12)
4. Fociszak FC-Martini Car Autókereskedés 6 pont (28-17)
5. Atlantisz SÉ SE 3 pont (12-31)
6. Brazil FC 0 pont (8-65)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!