Csütörtök este teljes fordulót rendeztek a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, ahol vérbeli piros-fekete rangadóra került sor a Rába-parti városkában. A felszállóágban lévő Egis Körmend a jó erőkből álló, de gyengébb formában lévő OSE-Lions gárdáját látta vendégül. Nagy kérdés volt, hogy mely csapat akarata érvényesül, amely döntő lehet a végkimenetelt illetően.

A feldobás után azonnal nekiesett ellenfelének a vasi együttes. Remekül szervezte meg a védekezést Antonis Constantinides, amely az egész találkozón jól működött. Erre leginkább az a bizonyíték, hogy csak egyetlen negyedben érte el a húsz dobott pontot az Oroszlány, amely végíg látványosan nem tudott mihez kezdeni a vasiak játékával. A megszerzett előnyét pedig jól őrizte a Körmend.

Bár a házigazda sem volt kellően pontos mezőnyből és a büntetők arányait nézve is lehet hiányérzete a vasiak mesterének, jól kompenzálták ezt a védekezésben. A lepattanók mellett a blokkol arányában is sokkal jobban állt végig a körmendi együttes, amely a nagyszünetben 14 egységgel állt jobban. Ezt követően viszont megtört a lendület és úgy tűnt az OSE-Lions megnehezíti a hátralévő időt.

Nem így történt, mert mindig akat egy körmendi kosaras, aki betalált és Ferencz Csaba ezúttal is kiváló vezére volt a hazaiaknak, akik végig kontrollálták az összecsapást. Az utolsó negyedben még egy nagyobb rohamot próbált indítani az Oroszlány, de hiába. A remek védekezéssel kirukkoló Egis Körmend győzelemmel búcsúztatta az óévet és zsinórban ötödik sikerével a harmadik helyről kezdi a 2022-es esztendőt.

Egis Körmend – OSE-Lions 77-65 (26-15, 22-19, 12-20, 17-11)

Körmend: Stokes 20/15, White 10/3, Savic 2, Gordon 17, Martinez R. -.
Csere: Ferencz Cs. 12/9, Henry 10/3, Durázi 3/3, Krivacsevics M. 3, Takács K. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!