Eredményes meneteléssel a negyedik helyet szerezte meg a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es bajnokság őszi idénye során. A kiváló eredmény egyik fő kulcsa a magabiztos védekezés volt, amelynek köszönhetően a liga egyik legkevesebb kapott gólját jegyzi a vasi zöld-fehér alakulat. A három hetes téli pihenőt követően pedig újra munkában a játékosok.

Bár akadt néhány labdarúgó – és a vezetőedző is – akik a Szilveszter Kupán pályára léptek, a többség számára mégis pihenésről szóltak a decemberi napok. Az év kezdését pedig orvosi vizsgálatok sora nyitotta, hogy a szakmai stáb felmérje a játékosok egészségügyi állapotát. Csak ezt követően került sor az év első közös, edzés levezénylésére, amelyet az Illés Akadémia műfüves pályáján bonyolítottak le.

Valamennyi játékos ott volt az edzésen, de akadt hiányzó is. Daniel Romic szerződését a klub felbontotta, így a nyáron Budafokról érkező védővel már nem ölti magára a vasi klub szerelését. A jó hangulatban telt első közös tréningen a labdás gyakorlatok voltak célkeresztben, amely egyben az elkövetkezendő hetekre segített ráhangolódni. Ugyanis meglehetősen sűrű időszak vár Németh Szabolcs együttesére.

– Napi két edzéssel, felkészülési mérkőzésekkel és egy horvátországi edzőtáborral kiegészített menetrend vár ránk, ami a tervek szerint január végén megrendezendő Győri ETO elleni bajnokira segít hangolni. Meglehetősen intenzív időszak vár valamennyiünkre, ezért gondosan összeállított program szerint dolgozunk – mondta Németh Szabolcs vezetőedző.

A tréner kitért arra is, hogy nagyon elégedett volt a csapat őszi szereplésével, főként a csapatszintű védekezéssel. Azzal azonban tisztában van, hogy a támadójátékban még fejlődnie kell együttesének. Ennek megfelelően jelenleg is tárgyalásban áll a klub 2-3 labdarúgóval, akik ideális esetben csatlakozhatnak a vasi együtteshez. A keret kialakítása tehát javában is tart.

Ezzel szemben a felkészülési program véglegesnek tekinthető. Több barátságos mérkőzés és egy horvátországi edzőtábor vár Németh Milánékra, akik minőségi külföldi csapatokkal mérik össze tudásukat. Az osztrák Hartberg mellett összecsap a Szombathelyi Haladás a horvát Eszékkel, a szlovén Olimpija Ljubljanával és a szlovén Alumunijnal is.

Felkészülési menetrend:
Január 8. 14.00: Zsámbék–Haladás.
Január 14. 15.00: Haladás–TSV Hartberg (osztrák)
Január 15. 11.00: Haladás–Nagykanizsa

Január 17-22. Horvátország, Umag, edzőtábor
18. 15.00: NK Alumunij (szlovén)
20. 15.00: Haladás–NK Osijek (horvát
22. Olimpija Ljubljana (szlovén)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!