A szezont jól kezdte, majd egy hullámvölgyet követően ismét visszatalált a győzelmi ösvényre az Egis Körmend együttese. A bajnokság során a keretben is történtek változások és sérülés is megtizedelte a vasi piros-feketéket, akik az elmúlt hetek során folyamatosan javuló játékkal kirukkolva gyűjtögették győzelmeiket. A tabella sűrűsége miatt pedig öles léptekkel ugrottak a tabella felső részébe.

A zsinórban öt győzelmet számláló körmendi kosarasok jelenleg a harmadik helyen állnak és az elmúlt hetek során a Kecskemét, a Kaposvár, a Zalaegerszeg, az Oroszlány skalpját is begyűjtötték. A sort pedig azzal a Szegeddel kezdték, akikkel a 2022-es esztendő első bajnoki találkozóját vívják Ferencz Csabáék. A szezon elejéről elhalasztott meccset még december közepén pótolták.

Akkor hazai környezetben 97-74-re győztek a vasi kosarasok és kezdték meg menetelésüket. A Szedeák ezzel szemben ellentétes utat jártak be, hiszen a legutóbbi öt mérkőzésükből csak kettőt nyertek meg és december 30-án, Sopronban szenvedtek vereséget, ezzel hangolva a Körmend elleni összecsapásra. A papírforma így vendégsikert ígér, de biztosan nem lesz könnyű dolga Ferencz Csabáéknak.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend
2022. január 5. – 18:00
Szeged, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!