Szerda este ismételten férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságot rendeztek Ezúttal Szegedre látogatott a körmendi alakulat amely néhány héttel korábban legyőzte a Tisza parti csapatot. A vendég együttes szerette volna folytatni győzelmi szériáját hiszen zsinórban 5 találkozón nem találtak legyőzőre.

Már csak azért is tartogatott némi izgalmat az összecsapás Mert a Szegedi együttes ellentétes utat járt be Havasi piros feketékkel. A feldobás követően két ideges játékosokkal felálló csapatok párharcát hozta nagyon nehezen találtak a gyűrűbe a felek és akkor is inkább a hazaiak örülhettek inkább.

White remek szervező játékának köszönhetően azonban tartotta a lépést rábaparti alakulat és a folytatásra rendezni tudta sorait is. Bár a pontszerzésért továbbra is megszenvedtek a főszereplők a körmendi védekezés keménységének eredményeként a nagyszünetre átvette a vezetést is a vasi gárda.

A pihenő jöttek mindkét alakulatnak és felváltva estek a kosarak ezzel igazi állóháború alakult ki. Mindkét együttes próbált fogást találni a másikon de a vendég vezetés állandósult és így futhatnak A csapatok az utolsó felvonásnak. White mellett Stokes is alaposan elkapta a fonalat.

Főként a hárompontos vonal mögül voltak eredményesek a körmendi hátvédek és ezzel tovább nőtt a különbség felek között. A Szeged az utolsó percekben még megpróbált felzárkózni, de mindent kísérleteket visszaverték a vendégek, akik ezzel oda-vissza legyőzték az alföldi alakulatot.

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK – EGIS KÖRMEND 70-82 (20-11, 12-27, 22-21, 16-23)

Körmend: White 27/12, Stokes 20/12, Takács – , Savic 3, Gordon 7.

Csere: Durázi 8/6, Ferencz 6, Henry 6, Krivacsevics 3, Kiss M. 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!