A januári erőltetett menetet a Magyar Kupa 2. fordulójával kezdte meg a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. A vasi zöld-fehérek nem titkolt célja, hogy idén az NB I-es kiírás mellett a kupaaranyat is bezsebeljék. Ehhez az első állomás a MEAFC-Miskolc elleni kötelező győzelem megszerzése volt. A másodosztályban érdekelt borsodiak pedig nem okoztak gondot Hajmási Milánéknak.

Olyannyira nem, hogy már a második percben Dróth révén a vezetést is megszerezték a vendégek. Tudatos támadójáték jellemezte a zöld-fehérek játékát és nem is kellett sokat várni az újabb találatra. Egy hazai megingást használt ki Vatamaniuc-Bartha Dávid, aki a tavalyihoz hasonlóan, idén is betalált a Magyar Kupa kiírásban. A hátrány ellenére sem adta fel a Miskolc.

Ráadásul a félidő hajrájában szépítettek is a MEAFC játékosai, de postafordultával ismét jött egy Vatamaniuc-Bartha gól és újra megnyugtató volt a különbség. A második félidőben tovább fokozta a tempót a Haladás és főleg a fiatalok számára több játéklehetőséget nyújtó Juanra Calvo számításai bejöttek. Sipos, Szalmás és Vatamaniuc-Bartha is válogatott formában játszottak.

Így nem is volt kérdés, hogy mely csapat a jobb. Az utolsó percben Szalmás állította be a 2-9-es végeredményt, amely jól tükrözi a pályán látott erőviszonyokat. Ezzel a sikerrel a Haladás megérdemelten jutott tovább és készülhet a bajnoki alapszakasz mérkőzésekre, hiszen januárban még négyszer kell pályára lépniük Dróth Zoltánéknak.

MEAFC-Miskolc – Haladás VSE 2-9 (1-4)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dróth Z., Dávid R., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Varga L. (15′), Polényi T. (33′) illetve Dróth Z. (2′), Vatamaniuc-Bartha D. (5′, 17′, 33′), Luiggi Longo (20′), Szalmás Z. (22′, 39′, 40′), Sipos G. (28′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!