,,A minőségi utánpótlás nevelése érdekében elengedhetetlen a saját otthon megteremtése. Céljaink megvalósítása, az infrastruktúránk fejlesztése érdekében az országgyűlési képviselő segítségét kértük. Hende Csabát felkértük a klub társadalmi elnökének, hogy velünk együtt élve, bennünket megismerve, közösen valósítsuk meg otthonunkat. A Küldöttgyűlésünk elfogadta a jelölést, az országgyűlési képviselő pedig a felkérést. Örülönk, hogy az elmúlt napokban konszenzus alakult ki a városvezetéssel is a helyi kézilabdával, közösségünkkel kapcsolatban.” – hangzott el a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia péntek délután tartott sajtótájékoztatóján.

A Haladás Sportkomplexum sajtótermében rendezett sajtótájékoztatón Pődör Zoltán, a klub ügyvezető-elnöke azt is kiemelte, hogy a klub továbbra is elsődleges célnak tekinti az NB I-ben maradást és a minőségi utánpótlás-nevelés folytatását.

 

Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnökét – mint elmondta, – váratlanul érte a felkérés, de elgondolkodtatta a probléma esetén a ,,falon is átmenő” Pődör Zoltán megkeresése.

– Ha hívnak, segítek, igyekszem méltó lenni a bizalomra. Erős üzenet a szombathelyieknek, hogy engem kértek fel és a szándékom is legalább ennyire erős, hogy megoldjam a jelenlegi problémát – hangsúlyozta többek között Hende Csaba, akinek szavait ITT már meghallgathatták olvasóink.

 

xxx

A bejelentés előtt a térség országgyűlési képviselője meglátogatta az NB I-es csapat Érd elleni, alsóházi rangadó előtti edzését. Azt látta, hogy teljes erővel készülnek Marosán György csapatának tagjai és már alig várják a pályára lépést.

Az SZKKA csapatkapitánya, Lilja Gorilszka a klub honlapjának mondta el várakozásait.

– Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de azt is tudjuk, mennyire fontos, hogy győzzünk idegenben. Harcolnunk kell és az egész meccsen fegyelmezetten játszani. Mindannyian egészségesek vagyunk és amikor mindannyian egészségesek voltunk, akkor nem egyszer megmutattuk már a karakterünket. Úgy gondolom, hogy a hétvégén is kellő önbizalommal kell pályára lépnünk. Sokszor megmutattuk már a rangadókon, hogy mire vagyunk képesek. Az érdi meccs után is küzdünk tovább, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk és teljesítsük a célunkat, újra első osztályúak maradjunk. Visszanyertük a megfelelő kondíciónkat, készen állunk a hétvégi összecsapásra. Szerintem a védelem, a védekezés lesz a kulcs. Nagyon fontos lesz, hogy fegyelmezettek legyünk, betartsuk a stratégiát támadásban és védekezésben is. A technikai hibák számát a minimumon kell tartani, gyorsan kell visszarendeződnünk, koncentrálnunk és türelmesnek kell lennünk a védelemben. Ezek lesznek a legfontosabbak – nyilatkozta Lilja Gorilszka.

A K&H női kézilabda ligában 18 órakor kezdődik az Érd – Hungast-SZKKA mérkőzés. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!