Egy baráti társaságból alakult futsalcsapat indult alig több, mint egy évtizeddel ezelőtt. Akkori játékosok aligha sejtették, hogy milyen sikercsapat alapjait tették le 2010-es év elején. A teremlabdarúgásból futsal együttessé avanzsált együttes a Haladáson belül találtak végleges otthonra és természetesen támogató közegre is, ahol gyorsan virágzásnak indult a szakosztály.

Utánpótlás és felnőtt szinten is kimagasló eredményeket szállítanak a szombathelyi együttesek, amely kétszeres kupagyőzelmet követően tavaly történelmi magyar bajnoki címét megszerezte. Ezt követően az őszi menetelés során a nemzetközi színtéren is kiválóan játszottak és a Bajnokok Ligájában alegjobb 8 együttes között végzett, alaposan meglepve az elit mezőny tagjait.

A siker egyik fő alappillére a klub vezetőedzője Juan Ramon Calvo Rodriguez volt, aki egy Magyar Kupa és egy bajnoki aranyérmet szerzett a vasi együttes kispadján. A 39 éves trénert azonban nemcsak a szurkolók szerették meg rövid idő alatt, hanem a játékosok is kiváló kapcsolatot ápolnak a mesterrel. A siker alapja ezzel hosszú évekre biztosítottnak látszik.

Főleg úgy, hogy az eredetileg 2022 nyaráig szóló szerződését további két esztendővel meghosszabbították a felek. A kontraktust Homlok Zsolt elnök és a vezetőedző látták el aláírásukkal – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A zöld-fehér szimpatizánsok így izgatottan dörzsölhetik a tenyerüket a közelgő felsőházi rájátszás kezdete előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!