Két vesztes mérkőzést követően visszatalált a győzelmi ösvényre az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttes. Az NB I-ben érdekelt vasi alakulat a dobogóért zajló versenyfutásban a kiváló erőkből álló DEAC csapatát fektették két vállra. Bár az összecsapás során szinte végig a hazaiaknak állt a zászló, kisebb hullámvölgyek megnehezítették a Rába-parti kosarasok dolgát.

A sikernek köszönhetően jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán 11 győzelemmel és 8 vereséggel. Egyetlen ponttal előzi meg a Sopron csapata és ugyanennyivel áll jobban a Kaposvárhoz képest Antonis Constantinides gárdája. A mezőny sűrűsége miatt így mindenképpen a győzni szeretnének a soron következő, a Nyíregyháza elleni összecsapáson.

A nyírségi alakulat meglehetősen hektikusan szerepel a bajnokságban, hiszen több élcsapatot megszorongattak, ugyanakkor kellemetlen vereségekbe is beleszaladtak. A legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyszer tudtak nyerni, míg az őszi Nyíregyháza-Körmend találkozón 95-94-es hazai siker született. Joggal fűti ez az eredmény mindkét csapatot a szombati visszavágó kapcsán.

Egis Körmend – HÜBNER Nyíregyháza BS
2022. január 29. (szombat) – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!