Emlékezetes volt a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a Hali – Győr rangadó, hiszen nem egy, a képünkön is látható feszült pillanatot élhettünk át, láthattuk Csilus 70. percben szerzett, vezetést jelentő találatát, majd azt is megtapasztaltuk, hogy szinte az egész augusztus 8-i meccsen jól zárt a vasi retesz, de a 92. percben az addig hősiesen védekező szombathelyieket szabálytalannak látta a játékvezető és büntetőt ítélt. A Haladás egykori labdarúgója, Kulcsár Kornél pedig biztos lábbal lőtt a kapuba, ezzel beállította az 1-1-es végeredményt. Összességében jól játszott a szombathelyi alakulat és egy biztosnak tűnő győzelmet szalasztottak el.

Azóta sok víz lefolyt a Rábán és a Gyöngyösön is, és a december közepén lejátszott tavaszi első forduló után a Hali 37 ponttal a 4., míg az ETO 32 egységgel a 6. helyen várják a folytatást. A szombathelyiek 4, a győriek 9 ponttal vannak lemaradva a feljutást jelentő pozíciótól.

Az ETO játékoskerete nem nagyon változott télen, csak Kanalos és Vashkeba távozott, érkező nem volt. A Haliban nagyobb volt a mozgás, hárman jöttek, öten mentek. A hírek szerint a hazaiaknál a rutinos Lipták Zoltán és Kulcsár Kornél is kihagyja a meccset, a volt válogatott védő sérült, Kulcsár távozása elé pedig nem gördítenek akadályt Győrött. A haladas.hu esélylatolgatása szerint fontos a jó rajt, ezért minden bizonnyal mindkét gárda a győzelemért hajt majd – jó meccs várható a Rába-partján, ahová sok Haladás-drukker elkíséri csapatát. A vasi zöld-fehérek esetleges győzelemmel felzárkózhatnánk az első két csapat mögé, már csak azért is mert az éllovas Diósgyőr hétfőn 20 órakor (M4 Sport) a második Vasashoz utazik.

Az ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás előtt a szombathelyiek vezetőedzőjét kértük meg, mondja el várakozásait.

– Egy rövid, de annál intenzívebb felkészülési időszak után jön számunkra a megmérettetés. Az ETO FC rendkívül kellemetlen stílusú, kiváló labdarúgókból álló együttes. Ezt megtapasztalhattunk Szombathelyen is, ahol az utolsó pillanatokban egy ex-Haladás játékos góljával rabolt pontot győri ellenfelünk. Ez mindenképpen intő jel számunkra, hiszen többször is hasonló forgatókönyv után buktunk el az ősszel. Az elmúlt napokban a támadójátékot gyakoroltuk, hiszen ebben mindenképpen javulnunk kellett, de a ránk jellemző magabiztos védekezésünket nem adjuk alább. Nagyon szeretnénk győzelemmel kezdeni ezt a tavaszi hadjáratot, de nehéz feladat lesz. Számítunk a szurkolóink támogatására, akiket természetesen ki akarunk szolgálni az ETO Stadionban is – osztotta meg gondolatait Németh Szabolcs vezetőedző.

Az ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás meccsen 13 órakor indul útjára a labda. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!