Hétfő este a 18. fordulóval zárult a férfi futsal NB I-es bajnokság alapszakasza. A Haladás VSE számára az első hely megőrzése és ezzel a rájátszásnak 6 ponttal futhatna neki a vasi alakulat. Aktuális riválisa, a TFSE mindenképpen az alsó házból fordulhat, így a zöld-fehérek számára bírt nagyobb téttel az összecsapás. Jó hír, hogy több kulcsjátékos visszatért betegségét követően.

Nagy elánnal esett ellenfelének a vendég alakulat és sokat nem is kellett várni a vezetés megszerzésére. Sipos egy szép átadást követően forgatta be védőjét és a kimozduló kapus mellett lőtt a hálóba. A fővárosi együttes még fel sem ocsudott az első találatból és jött a folytatás. Dróth szabadrúgásból készített le a játékszert Vas Ádám elé, aki a hosszú sarkot pókhálózta ki.

Az ötödik percben pedig már három volt a Hali előnye, a vasi alakulat csapatkapitánya is feliratkozott a gólszerzők listájára. Bár a TFSE is vezetett néhány akciót, de nem tudtak túljárni Alasztics eszén. A 10. percben aztán labdát vesztett a Hali saját térfelén, az akció végén pedig Pereira szépített. Vérszemet kapott a házigazda, de ez a vendégeknek kedvezett.

Vészkapusra váltott a TFSE, de egy labdaszerzés után Vatamaniuc-Bartha a saját térfeléről passzolt a hazai kapuba. A félidő zárásaként Dróth ismét gólpasszt jegyzett, ezúttal Kovács lőhetett tisztán a hálóba. A szünet után szinte azonnal szépített a TFSE, Lipl révén, de postafordultával újra visszaállt az öt gólos különbség – Papp fektette el a fővárosi védelmet és Dróth egy méterről passzolhatott az üres kapuba.

Eseménydús és találatokban gazdag hajrát láthatott a szépszámú közönség, de érdemben nem változott a játék képe. A szombathelyiek diktálták az iramot és a kisebb megingásokból próbált ellentámadást vezetni a fővárosi alakulat. Vészkapusra váltott a hajrára a TFSE, aminek meg lett az eredménye és ezzel tovább faragta a hátrányt a házigazda.

Bár büntetőket mindkét együttes a kritikus pillanatokban rontott, de a szombathelyiek sikere teljesen megérdemelt volt. A Haladás főként az első félidőben nyújtott magabiztos teljesíményének eredményeként nyerte az alapszakaszt és listavezető pozícióból kezdheti a rájátszást.

TFSE-BeStrong – Haladás VSE 5-7 (1-5)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Sipos G., Henrique Diniz
Csere: Homlok L. – Dróth Z., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs., Gerencsér A., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Sipos G. (2′), Vas Á. (3′), Dróth Z. (5′, 24′), Vatamaniuc-Bartha D. (11′), Kovács M. (14′), Luiggi Longo (28′) illetve Pereira (10′, büntetőből – 31′), Lipl N. (23′), Szabó Zs. (25′), Sóvári B. (38′)

Kiállítva: Lipl N. (27′), Vagner (40′) – mindkettő TFSE

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!