A Falco és a Vilnius is kikapott az első meccsen, így mindkét együttes számára kiemelt fontosságú lesz a ma esti folytatás. A szombathelyiek a spanyol Tenerife ellen, míg a Vilnius a francia Strasbourg ellen szenvedett vereséget hazai környezetben.

A litvániai megmérettetés előtt Milos Konakov a klub közösségi oldalának mondta el várakozásait.

– Jó hír, hogy a Tenerife elleni BL-meccs után, most újra a teljes keret rendelkezésre áll. Még messze vagyunk az ideális állapottól, de már a ZTE elleni hazai bajnokin és az edzéseken is láttam biztató jeleket. Pozitív, amit a pályán látok, de a Rytas ellen szinte már természetes, hogy nehéz összecsapásra számítok. Annál is inkább, mert ők is vereséggel kezdtek, így most minden bizonnyal mindent megtesznek majd a hazai sikerért. Egy biztos, mi is mindent megteszünk majd a győzelemért – fogalmazott a szombathelyiek mestere.

A Falco horvát magasembere, Boris Barac nehéz összecsapásra számít,

– Nagyon fontos mérkőzés lesz nekünk és a Rytas csapatának is. Nagyon jó együttesről beszélünk, akik egy szoros összecsapáson kaptak ki a SIG Strasbourg ellen. Éppen ezért talán rajtuk nagyobb a nyomás, mint rajtunk. Biztos javítani akarnak ellenünk. Amiatt is lesz rajtuk teher, mert Litvánia egyértelműen kosárlabdaország, ahol ez a sport visz mindent. Biztos vagyok benne, hogy remek hangulat lesz az Arénában. A Rytas egy nagyon jól összerakott csapat, szerkezetileg meg van mindenikük, ahhoz, hogy sikeresek legyenek – nyilatkozta Barac, aki szerint döntő tényező lehet, hogy ki becsüli meg jobban a labdát támadásban, és visszarendeződni is jól kell.

A Rytas Vilnius – Falco meccsen – magyar idő szerint – 18.30-kor dobják fel a labdát.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!