Február 8., kedd (10 arany)
3.00–4.05 Síakrobatika női ugrás DÖNTŐ Ku Aj-ling Eileen (Kína)
4.00–6.14 Alpesi sí férfi szuper-G DÖNTŐ Matthias Mayer (Ausztria)
7.30–8.55 Hódeszka férfi és női párhuzamos óriás-műlesiklás nyolcaddöntő, negyeddöntő, elődöntő, DÖNTŐ (2) Benjamin Carl (Ausztria)
Ester Ledecká (Csehország)
9.00–10.12 Sífutás férfi és női sprint (szabad stílus) selejtező 72. Kónya Ádám
9.30–11.15 Sílövészet férfi 20 km DÖNTŐ Quentin Fillon Maillet (Franciaország)
11.30–12.50 Gyorskorcsolya férfi 1500 m DÖNTŐ Kjeld Nuis
11.30–13.14 Sífutás férfi és női sprint (szabad stílus) negyeddöntő, elődöntő, DÖNTŐ (2)  Johannes Hösflot Klaebo (Norvégia)
Jonna Sundling (Svédország)
12.50–15.19 Szánkó női egyes 3. és 4. futam, DÖNTŐ Natalie Geisenberger (Németország)
13.05 Curling vegyes páros DÖNTŐ Olaszország

 

 

Ahogy Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott edző-menedzsere az MTI-nek kedden elmondta, a férfiak egészen bizonyosan túlteszik magukat a hétfői 1000 méteres döntő eseményein, amelyben Liu Shaoang úgy lett harmadik – és szerezte meg Magyarország történetének első egyéni olimpiai érmét -, hogy a célvonalon elsőként áthaladó testvérét, Liu Shaolin Sándort kizárták, és a teljes mezőny végére sorolták. Korábban Krueger John-Henryt – aki ebben a számban amerikai színekben ezüstérmes volt négy éve – a negyeddöntőben zárták ki, de ő Liu Shaolinnal ellentétben nem kapott sárga lapot, ezért a 14. sorolták.
“Ezek a fiúk profik. Túlteszik magukat a történteken. Tudják, érzik, hogy mellettük vagyunk, fogjuk a kezüket. Ők magukban pedig lerendezik a történteket. Azt ők is látják, hogy erősek a mezőnyben, és jó formában vannak. Persze, ami hétfőn történt, azt nem lehet egycsapásra elfelejteni, de szerdán már új verseny jön” – mondta Bánhidi.
Az edző-menedzser kiemelte, hogy a világkupa-sorozatban férfi 1500 méteren a három magyar nem áll olyan előkelő helyeken, mint a másik két, rövidebb számban, ugyanakkor most egy nap csak egy versenyre kell figyelniük, nincs napi 5-7 jelenésük, és ez segíthet nekik.
A vegyesváltóval szombaton bronzérmes Jászapáti Petra – aki 500-on hétfőn hetedik lett – és Kónya Zsófia (21.) ezúttal 1000 méteren szerepel. Előbbi 17., utóbbi pedig 23. volt a vk-ban.
A válogatott kedden edzést tartott a Fővárosi Fedett Stadionban, azonban az előző napon sokat versenyzők, a két Liu és Jászapáti pihenő napot kapott.
Szerdán rajthoz áll műlesiklásban Tóth Zita alpesi síelő, aki hétfőn óriási-műlesiklásban kiesett a meredek, jeges lejtőn.
Tóth Zita – aki a pénteki megnyitón Kékesi Mártonnal együtt zászlóvivő volt – az MTI-nek elmondta, műlesiklásban jobb, mint óriás-műlesiklásban, nagyobbak is az elvárásai magával szemben, szeretne a top 30-ba beférni.
Az első magyar hódeszkás olimpikon, Kozuback Kamilla ezúttal félcsőben szerepel, miután szombaton – a tartaléksorból beugorva – a 28. lett a slopestyle selejtezőjében.
Amint terapeuta édesapja, Jeremy Kozuback az MTI-nek elmondta: Kamilla eredetileg félcsőben szerzett olimpiai kvótát, és szemben a slopestyle-lal, most több lehetősége volt edzeni, emiatt nyugodtabban várja a rajtot, mint szombaton, amikor összesen három órát tudott tréningezni a borzasztóan nehéz pályán. Ráadásul félcsőben régebb óta is versenyez, igaz, a koronavírus-helyzet miatt olykor hónapok estek ki az elmúlt két szezonban.
“Kamilla napról napra optimálisabb állapotban van, és jót tett neki, hogy tapasztalatot szerzett szombaton, így nagyon várja a szerdai félcsőt” – tette hozzá.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!