A héten már a 18. fordulót rendezték a férfi másodosztályú futsal bajnokságban. A nyugati csoportban két Vas megyei együttes szerepel és mindkét gárda pályára is lépett a játéknapon. A szombathelyi színeket a Haladás II. számú csapata képviselte, ők a közvetlen rivális Pécs együttesét látták vendégül. Egy vérbeli rangadót játszottak a főszereplők, amely sok gólt is hozott.

Az már az első percben látszott, hogy a PTE-PEAC nem feltartott kézzel érkezett a vasi megyeszékhelyre. A Haladás Sportkomplexumba kilátogató nézők is érezték, hogy szükség lesz a szurkolásra, hiszen az 5. percben Bartal révén a vendégek szerezték meg a vezetést. Bár Hajmási révén gyorsan egalizált a Hali, a játékrész derekán ismét a pécsi gárda állt jobban.

Ekkor szerkezeti változtatással élt a hazaiak mestere, ez pedig bejött. Az első félidő hajráját alaposan megnyomta a szombathelyi együttes, a szünetig pedig a vezetést is átvették. A pihenő jót tett Sziffer András tanítványainak, akik az elfáradó vendégeket szép lassan felőrölték és magabiztos győzelemmel megindultak a tabellán felfelé.

Ellentétes utat járt be ezzel szemben a Sárvár, amely újoncként a listavezető otthonába látogatott. Az UTE eddig csak egyszer szenvedett vereséget és két döntetlent jegyzett, így kemény 2×20 perc várt a Rába-parti futsalosokra. Bár nagyobb rutinnal a hazaiak rendelkeztek, nemcsak kétgólos hátrányát tudta ledolgozni a vasi együttes, hanem a vezetést is sikerült átvenniük.

A második félidőben aztán beragadt a vendég csapat és alig két perc alatt háromszor is betalált a fővárosi alakulat. A nehezen megszerzett előnyét ekkor már jól őrizte az UTE. A Sárvár próbált támadni és kozmetikázni az eredményen, de erre csak az utolsó percben került sor. Egy élvezetes, fordulatokban gazdag találkozót veszített így el a vasi együttes.

A játéknap eredményeinek köszönhetően tovább sűrűsödött a középmezőny. A Sárvár veresége miatt lecsúszott a hetedik helyre, egyetlen pozícióval előzi meg a Haladás fakót. Ugyanakkor A dobogó alsó fokán álló Magyar Futsal Akadémia és a szombathelyi futsalcsapat között csak három pont a különbség. A hátralévő fordulók nagy csatát ígérnek a sportbarátok számára.

Haladás VSE II. – PTE PEAC-B BUILD& TRADE 7-2 (4-2)

Haladás: Homlok L. – Hajmási M., Papp Zs., Gerencsér A., Vidák B.
Csere: Horváth B. – Knizs O., Horváth Z., Dobány P., Dobos D., Fehér D., Puhr B., Volner B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Hajmási (8′), Puhr B. (12′, 14′), Knizs O. (13′, 31′), Fehér D. (27′), Papp Zs. (32′) illetve Bartal B. (5′, 11′)

*

UTE – Sárvár Futsal 6-5 (3-4)

Sárvár: Soós B. – Fábián K., Kovács A., Tóth L., Kuti A.
Csere: Faiszt P., Csicsvári M., Lőrincz D., Varga K., Halmos M., Manganelli A., Mézer V.

Gólszerző: Czerman M. (3′, 22′), Kavalecz M. (7′), Kasza D. (15′), Medveczki M. (20′), Dobos D. (22′) illetve Mézer V. (12′, 39′), Kovács A. (büntetőből – 15′, 17′), Csicsvári M. (18′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!