A Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, az ,L’ csoportban zajló küzdelmek a 3. fordulóval folytatódnak. A magyar bajnok 2 szoros eredménnyel véget ért vereséggel, míg a vendégségbe érkező franciák 1-1 győzelemmel és vereséggel állnak.

Francia csapatot utoljára 2019 decemberében vert meg a Falco, akkor 82-81 arányban a JDA Dijon távozott lehorgasztott fővel. Érdekesség, hogy 2 játékosuk, Kameron Taylor és John Robertson is megfordult már a magyar bajnokságban. A SIG Strasbourg három utolsó, idegenben lejátszott csatáját megnyerte, jó formában várják tehát a ma esti rangadót.

A rangadó előtt Milos Konakov a sárga-feketék közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– A franciák ellen – mivel erő-kosárlabdát játszanak – nagyon fontos lesz, hogy fizikálisan felvegyük a harcot, illetve, hogy végig magas szinten koncentráljunk. Ellenfelünk rendszerből és egyéni játékból is sikeres tud lenni, ezért is lesz lényeges, hogy 40 percen át koncentráltan kosarazzunk. Két szoros TOP 16-os meccs után bízom benne, hogy fanatikus közönségünk szurkolása segít megszerezni az első győzelmet – nyilatkozta a szombathelyiek vezetőedzője.

A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – SIG Strasbourg meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!