AVUS – HVSC 9-6 (1-2, 3-1, 3-1, 2-2)

Szombathely, 100 néző – AVUS-aréna

Hazai gólszerzők: Csaba M. és Landherr Cs. 2-2, Sági B., Kurucz B., Hajmási A., Németh L, Baranyai Á. 1-1.  

Nem kezdtek jól a szombathelyiek, a sok kihagyott helyzet után, némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, a játékrész derekán Benkő volt eredményes, 0-1. Aztán megérkezett a hazai szurkolók hangja, a dobszó és Sági gólja is, 1-1. Az utolsó percben újra a vendégek szereztek vezetést, aztán az emberelőnyös helyzetet Katona használta ki, majd hiába játszotta szinte végletekig ki a támadását a szombathelyi csapat, védett a vásárhelyi kapus, 1-2.

A 2. negyedben Csaba kezdte meg a gólgyártást, rögtön az első támadásból eredményes tudott lenni, 2-2. Nem sokáig örülhettek a hazai drukkerek, hiszen Kudella révén, a 3. percben megint visszavették a vezetést a vendégek, ezt Kurucz egalizálta, 3-3. Ezután Csaba 5 méteresből szerzett gólt, ezzel vezetett először a meccsen a hazai gárda, 4-3. Ezután is rengeteg hibával pólózott mindkét együttes, de gól már nem esett az első félidőben, maradt a szoros 4-3-as állás.
A 3. negyed elején Baranyai is feliratkozott a gólszerzők közé, 5-3. Aztán a játékrész derekán Landherr növelte az előnyt, 6-3. A HVSC azonnal szépített, de Hajmási egy gyors akció végén visszaállította a 3 gólost differenciát, 7-4.
A 4. negyed Landherr-góllal startolt, ám a vásárhelyik nem adták fel, rögtön válaszoltak, sőt a játékrész közepén feljöttek kettőre, 8-6. A hajrában Németh L. tette biztossá a sikert, 9-6.

A szombathelyiek vezetőedzője a meccs után válaszolt érdeklődésünkre.

– Nem úgy alakult a meccs, ahogy számítottam, igazából csak a 3 pont megszerzésével vagyok elégedett. Sem az eredmény, sem a mutatott játék nem ad okot az örömre. Nagyobb különbségű sikert vártam, bár az nem baj, ha úgy is nyerünk, ha nem játszunk jól. Sajnos a támadó játékunk ugyanolyan botrányos volt, mint a múlt heti ASI elleni fővárosi bajnokin. A védekezésünk ugyanakkor rendben volt, a 6 kapott gólt bárki ellen, bármikor elfogadnám, de a begyakorolt támadó figurákon nagyon sokat kell még csiszolnunk– fogalmazta meg gondolatait a vezetőedző.

Az AVUS továbbra is a tabella 3. helyén áll, szombaton 18.45-kor pedig már a 4. helyen álló Eszterházy SC otthonában játszik rangadót a Zoufal Norbert csapata.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!