Újra visszatérni a győzelmi ösvényre – lehetett volna ez is a mérkőzés mottója a Szombathelyi Haladás számára. A vasi zöld-fehérek ugyanis rendkívül hullámzó játékkal és eredményekkel rukkoltak ki az elmúlt hetekben. A legutóbbi három találkozóján négy pontot szereztek Németh Szabolcs tanítványai, így mindenképpen szerették volna a szurkolóknak kedveskedni egy újabb győzelemmel.

A III. kerületi TVE erre talán a legmegfelelőbb áldozatnak tűnt, hiszen a fővárosi alakulat a kiesőhelyen állnak. Az előző körökben csak 1-1 pontot tudtak szerezni a Szeged és a Dorog ellen, míg a legutóbbi játéknapon fájó vereséget szenvedtek a sereghajtó Tiszakécske ellen, mindezt hazai környezetben. Épp ezért az összecsapás esélyese az ötödik helyen álló Hali volt a fordulót megelőzően.

Németh Szabolcs vezetőedző nem változtatott sokat az összeállításon, csak apró módosításokat hajtott végre. A kezdés után a két együttes szinte azonnal a saját játékát próbálta játszani. A szombathelyiek kezdeményezők voltak, a biztos labdabirtoklás mellett igyekeztek támadásokat vezetni a pálya szélén, valamint átlövésekkel kísérletezni, mindezt több-kevesebb sikerrel.

Ezzel szemben a vendégek szinte azonnal megszállták saját térfelüket és keményen zárni próbálták a területet, ezzel megnehezítve a Hali dolgát. A fővárosi alakulat gyors támadóit pedig a kontrák esetén próbálta hasznosítani. Nem volt nagy iram az első félidőben és a helyzetek arányai is jól tükrözték a látottakat.

Bár Tóth-Gábor és Horváth is aktív volt, kísérletüket a vendégek kapusa könnyűszerrel védte. A második félidőre még mélyebbre süllyedt a színvonal és a helyzetek száma is csökkent. Hiába próbált cserékkel frissíteni a szombathelyiek vezetőedzője nem sikerült feljavulni a támadó harmadban.

Ráadásul a találkozó hajrájában egy vendég pont rúgást követően megzavarodott a hazai védelem és a fővárosiak megszerezték a találkozó vezetőgólját. Újabb találat már nem született egy óriási meglepetésre a Pest megyei csapat legyőzte a szombathelyi Haladás csapatát.

Szombathelyi Haladás – III. kerületi TVE 0-1 (0-0)

Haladás: Rózsa D. – Kállai K., Guzmics R., Németh M., Bosnjak P. – Kiss B., Holdampf G., Doktorics Á. – Horváth R., Lencse L., Tóth-Gábor K.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Borvető

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!