Alaposan meggyűlt a baja a betegséggel és a sérülésekkel is a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázóinak. Az elmúlt hetekben többször kellett halasztania találkozóit a vasi csapatnak, de megesett az is, hogy tartalékosan, fiatalokkal kiegészült kerettel léptek pályára. Az NB II-ben érdekelt SzoESE az alsó-házi rájátszását a legutóbbi hétvégén kezdte meg.

Az ellenfél a DELTA Röplabda SE volt, amely nagy múltra tekint vissza, ugyanakkor az idei szezon nem sikerült túl fényesen számukra. A vasi lányok reménykedhettek, hiszen soron következő riválisuk az alapszakasz során csak egyszer tudtak idegenben nyerni a B-csoport küzdelmeiben. Kifejezetten fordulatos és látványos első szettet kanyarítottak a főszereplők, igaz több hiba is rontotta a képet.

A szombathelyiek ugyanakkor a hajrában már jól koncentráltak és behúzták az első játszmát. A lépéselőnyből pedig mentális erőt meríthettek a SzoESE játékosai, akik a második felvonás során egy kisebb hullámvölgyet leszámítva jól kontrollálták a találkozót. A harmadik szettnél viszont már akadozott a vasi gépezet, ezt pedig a DELTA SE könyörtelenül ki is használta.

Nagy kérdés volt, hogy ez a botlás mennyire zökkentette ki a hazai röplabdázókat a ritmusból. Erre gyorsan választ is kapott a szurkolótábor, hiszen alig 20 perc kellett a SzoESE együttesének ahhoz, hogy pontot tegyen az összecsapás végére. A győzelem igazi csapatmunka volt, amelyért alaposan megdolgozott a vasi alakulat. Február 20-án pedig a Haladás otthonában játszik rangadót a két együttes.

SzoESE – DELTA Röplabda SE 3-1 (23, 20, -19, 11)

SzoESE: Németh Zs., Halmos N., Lakatos R., Kiss L., Szalai Cs., Lajos R.
Libero: Tompek V.
Csere: Németh P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!