A Haladás tavasszal 1-1 győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtött be, jelenleg 41 ponttal az 5. helyen áll, a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszott Békéscsabán, csak 5 pont választja el a feljutást jelentő 2. helytől.

A haladas.hu előzeteséből kiderül, hogy az egykori Honvéd és FTC-kapus, Kemenes Szabolcs irányította III. kerületi TVE jelenleg a kiesést jelentő, 18. helyen tanyázik. Az óbudaiak eddig 22 pontot szereztek. Idén 2 döntetlen és 1 vereség a mérlegük. A tavaszi nyitányon odahaza 1-1-es döntetlent játszottak a Szegeddel, majd szintén 1-1-re végeztek Dorogon, legutóbb pedig szintén hazai pályán, kiesési rangadón 2-1-re kikaptak a Tiszakécskétől. A III. kerület keretében egyébként több ismert, komoly NB I-es múlttal rendelkező, rutinos játékos is található: Remili Mohamed, Barczi Dávid, Kulcsár Dávid, Egerszegi Tamás, Fejes András és a szombathelyi születésű Bori Gábor neve ismerősen csenghet, mellettük Óbudán szerepel a korábban a Haladásban futballozó Nyári Patrik, Schuszter Ronald, Doncsecz Levente és Hováth Olivér is. Ősszel a két csapat küzdelmes mérkőzésen gólnélküli döntetlenre végzett a fővárosban.

Az előzmények után Németh Szabolcs vezetőedzőt kérdeztük meg, mire számít a ma esti bajnoki előtt.

– A tabellán elfoglalt helyezés alapján mi vagyunk az esélyesek. Viszont van egy íratlan szabály, igazából ezeken a meccseken csak veszíteni lehet, mert, ha nyersz az természetes, Viszont ha nem úgy alakul akkor már gond van. A III.kerület jó csapat tele van jó játékossal nem lesz könnyű, de itt melyik meccs az??? Egyik sem. Az elvárásom a 3 pont megszerzése ennek megszerzése érdekében nagyon sokat dolgoztunk a héten – fogalmazott a zöld-fehérek szakvezetője.

A tréner azt is elmondta érdeklődésünkre, hogy Csilus Tamás továbbra is sérült, de a héten edzést kellett kihagynia Németh Milánnak is, neki a térde sérült. Szekér Ádám poszt Covidos tünetekkel küzd, de Csató Martin sincs 100%-os állapotban. Ugyanakkor pozitívum, hogy Délceg Gergő ismét a csapattal edzett.
A Szombathelyi Haladás – III.kert TVE bajnoki meccsen 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó. Az összecsapást nálunk nézheted meg ÉLőben!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!