Hétfő este folytatódik a Haladás VSE számára a férfi élvonalbeli futsal bajnokság. A Felső-ház listavezetője és a kiírás címvédője a Magyar Kupában elért győzelemmel alapozta meg a hangulatot a 2. fordulóra. Juanra Calvo tanítványai a Sárvár ellen magabiztos sikerrel vette az akadályt, ráadásul a playoff első körében is remekelt a Veszprém otthonában is.

A rájátszást így 9 ponttal vezeti a Haladás, amely a riválisok botlásai miatt jókora előnyre tett szert. Hétfőn viszont az Újpest látogat a vasi megyeszékhelyre, amely csapatnak kettős megítélése van. Egyrészt felemás eredményeket jegyeztek az alapszakasz során, ugyanakkor jó erőkből áll a keret és a szombathelyieket egyszer már 3-2-re legyőzték a januári menetelésük során.

Még az utolsó fordulók előtt elképzelhetetlen volt, hogy a fővárosi lila-fehérek ott legyenek a felső-házban. Aztán a keresztbe verések eredményeként négy csapatnak is 32 szerzett pontja volt és az egymás elleni, valamint a gólkülönbség döntött a helyezések sorrendjéről. Így került az Újpest is a legjobb öt csapat közé és ez bizonyára motiválni fogja őket.

Intő jel lehet továbbá a zöld-fehérek számára, hogy az őszi, alapszakaszbeli hazai találkozót bár 4-3-ra nyerték meg Dróth Zoltánék, a győzelmet az utolsó percben, Harnisch Ákos öngóljával sikerült megszereznie a Haladásnak. Szóval egy pokolian kemény kétszer húsz perc vár a címvédőre, épp ezért a szurkolók buzdítására is számítanak a játékosok…

Haladás VSE – Újpest FC-200VOLT
2022. február 21. – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!