Eszterházy SC – AVUS 13-13 (2-2, 5-3, 3-4, 3-4)

OB I/B-s vízilabda mérkőzés – Bitskey Aladár uszoda, Eger

A szombathelyi gólszerzők Hajmási A. (3), Csaba M., Baranyai Á., Kurucz B, Juhász S. (2-2), Sági B. és Németh L. (1-1) voltak.

Az 1. negyedben kiegyenlített erők küzdelme zajlott, Németh L. és Baranyai Á. akcióbol volt eredményes, az első 8 perc után 2-2 állt a táblán.

A 2. negyedben Juhász S. és Hajmási A. góljaival 4-4-ig tartotta a lépést vendéglátójával az AVUS, aztán Hajmási A. még szépített, de az egriek 7-5-re elléptek.

A 3. negyedben Kurucz B. és Juhász S. újabb találatával hamar egalizáltak a szombathelyiek, de 7-7 után megint a hazaiak szereztek vezetést. Csaba M. és Hajmási A. góljaival faragtak a hátrányon a vasiak, 10-9 volt az eredmény az utolsó játékrész előtt.

A 4. negyedben Kurucz B, Sági B, Baranyai Á. és Csaba M. voltak a szombathelyi gólszerzők, de sajnos az utolsó percben egyenlítettek az egriek. A hajrában Landherr helyzete maradt ki, 13-13 lett a vége.

A rangadó után Zoufal Norbert vezetőedző értékelte a döntetlent.

– A támadó játékunkkal nagyjából elégedett voltam, a védekezésünkkel viszont nem, nagyon sok a 13 kapott gól. A döntetlen miatt az Eger nem tudott közelebb jönni hozzánk, viszont mi is jobban lemaradtunk az 1-2. helyezettől. Reálisnak mondható az iksz, bár a végén a kezünkben volt a 3 pont, hiszen csak egy támadást kellett volna kivédekeznünk. Voltak jó egyéni teljesítményeink, a fiataloktól vizont többet vártam, lassan-lassan nekik is fel kell nőniük a feladatokhoz – fogalmazott az AVUS mestere.

A 15. forduló után a tabella érdemben nem változott: 1. KSI SE 45., 2. kanizsa 42, 3. AVUS 34., 4. YBL 30, 5. Eszterházy SC 28…10. Fehérvár 16…14. Oázis 3 pont.

A 16. fordulóban, február 26-án Fehérvár – AVUS meccset rendeznek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!