Hétfő este folytatódott a férfi futsal NB I. Felső-házi rájátszása. A pontelőnnyel listavezető Haladás VSE számára egy kellemetlen ellenfél érkezett, hiszen idén az Újpest sok borsot tört már a szombathelyi csapat orra alá. Ezen szerettek volna változtatni Dróthék és a győztes Magyar Kupa-mérkőzés után hasonlóan nagy elánnal veselkedtek neki a feladatnak.

Már a kezdés után magához ragadta a kezdeményezést a vasi alakulat és a vezető találatra sem kellett sokat várnia a szurkolóknak. A második percben Hajmási Milán köszönt be – közelről fejjel talált be, de Dróth előkészítése fenomenális volt. Támadásban maradt a zöld-fehér együttes, igaz az Újpest is próbálta mattolni Alasztics Marcell kapust.

A játékrész hajrájában aztán ismét villant a Hali. Egy perc alatt kétszer is megzördült a vendégek hálója. Dróth ezen az estén tarthatatlan volt, hiszen előbb megzavarta az Újpest kapusát és Vatamaniuc-Barthát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd egy sarokrúgást követően a csapatkapitány is feliratkozott a gólszerzők listájára. Az első félidőben elért 3-0 teljesen megérdemelt volt.

A második félidőben már nem kockáztatott feleslegesen a Hali, míg az Újpest minden követ megmozgatott a szépítésért. Erre egészen a hajráig várni is kellett, akkor Suscsák büntetőt lőhetett, amit hárított Alasztics, de a kipattanót már a háló alá vágta a támadó. Az utolsó percre már vészkapussal támadt a fővárosi gárda, amit gyorsan gólra is váltottak a lilák.

A győzelem bebiztosítását viszont Dróth Zoltán vállalta magára. A szombathelyiek csapatkapitánya volt a találkozó hőse és az utolsó másodpercekben közelről, üres kapu közepébe passzolta a játékszert. Sikerével már 12 ponttal áll két fordulót követően a tabella élén a címvédő Haladás, amely legközelebb egy hét múlva a legnagyobb rivális otthonában, a Berettyóújfaluval néz farkasszemet.

Haladás VSE – Újpest FC-220VOLT 4-2 (3-0)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dróth Z., Dávid R., Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs., Gerencsér A., Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási M. (2′), Vatamaniuc-Bartha D. (15′), Dróth Z. (15′, 40′) illetve Suscsák M. (35′), Horváth B. (39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!