Szombaton és vasárnap ismét a svájci Montreux-ben rendezik meg az asztaliteniszezők Európa Top 16-bajnokságát. Póta Georgina újra tagja a 16-os női mezőnynek, míg Madarász Dóra tartalék. A legszínvonalasabb egyéni kontinentális viadalt kevesebb mint fél év elteltével bonyolítják le újra, mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt felforgatott versenynaptárban szeptemberben kapott helyet. Akkor Szaloniki volt a házigazda, Görögországban Póta és Madarász egyformán sikerrel vette az első kört, majd a negyeddöntőben búcsúzott.
A 37 éves Póta az egész mezőny egyik legrutinosabb játékosának számít, több mint tíz Európa Top 16-, illetve Top 12-bajnokságon indult. Korábban elmondta, hogy nagy álma az éremszerzés, tavaly nagyon közel járt hozzá, és most is ezzel a céllal lép asztalhoz.
A sorsolást pénteken (ma) este tartják, a küzdelem szombaton reggel rajtol, egyenes kieséses rendszerben. Az elődöntőket és döntőket vasárnap rendezik.
Mindkét címvédő ott lesz a 100 ezer euró összdíjazású versenyen, tavaly a nőknél és férfiaknál is német siker született Nina Mittelham, illetve Patrick Franziska révén.
A női mezőny a kiemelés sorrendjében:
Sofia Polcanova (Ausztria), Han Ying (Németország), Szőcs Bernadette (Románia), Nina Mittelham (Németország), Margarita Peszocka (Ukrajna), Hana Matelova (Csehország), Elizabeta Samara (Románia), Britt Eerland (Hollandia), Ni Xia Lian (Luxemburg), Yu Fu (Portugália), Barbora Balazova (Szlovákia), Polina Mihajlova (Oroszország), PÓTA GEORGINA (Magyarország), Jana Noszkova (Oroszország), Shao Jieni (Portugália), Rachel Moret (Svájc)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!