Noha kiváló játékot mutatott be a legutóbbi egyetemi bajnoki mérkőzésen a SzoESE, nem sikerült legyőzni a tavalyi aranyérmes Győr csapatát. Igaz, Szabó László több kulcsjátékosa sérüléssel és betegséggel küszködött, optimistán várhatta a folytatást a vasi együttes. A 10. fordulóban a fővárosban a közvetlen rivális Semmelweis Egyetemmel mérte össze tudását a vasi alakulat.

A feldobás után nagy rohanásba kezdtek a csapatok, ami inkább a pontszerzés terén mutatkozott meg. Ebből a nagy adok-kapokból viszont inkább a budapesti együttes jött ki jobban. Hiába próbálta felvenni a versenyt a vasi alakulat, ritkán tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani. A nagyszünetre így megérdemelten állt az eredményjelzőn a 29-22-es állás.

A pihenő viszont jót tett a vendégeknek, akik szerkezetváltás mellett a védekezését is meg tudta újítani. Agresszív letámadás mellé pedig pazar dobások is párosultak. Főként távolról volt rendkívül pontos a szombathelyi csapat. Kardos Kata mellett Preisinger Boglárka is remekül időzített tripláivel megfordította az állást és a harmadik negyedben csak 7 pontot engedélyezett a SOTE számára.

Az utolsó felvonást a hazaiak kezdték jobban, akik szerettek volna az őszi, szombathelyi vereség miatt visszavágni. Ezt viszont a SzoESE nem engedte és a hátralévő időben végig jól kontrollálta a derbit, ezzel pedig fontos rangadót nyertek meg Szabó László tanítványai. A vasi együttes így ismét a rájátszást érő negyedik helyen áll.

Semmelweis Egyetem – SzoESE 51-65 (14-11, 15-11, 7-23, 15-20)

SzoESE: Preisinger B. 22/12, Mezősi A. 5/3, Püspöki L. 15/3, Balogh V. 6, Plózer P. 8.
Csere: Kardos K. 9/9, Dervalics A. -, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

A SOTE legeredményesebb játékosa: Majsai M. 14/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!