Papíron rangadó várt a Szombathelyi Haladásra, amely vasárnap ismét pályára lépett a Merkantil Bank Liga legutóbbi játéknapján. A 25. fordulóban egy hosszú út és egy nehéz ellenfél ígérkezett a vasi zöld-fehérek számára, akik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen szerették volna feledtetni az elmúlt hetekben nyújtott eredménytelen időszakot.

Mint ismert a Haladás legutóbbi három bajnoki mérkőzésén csak egyetlen pontot tudott szerezni, míg a Tisza-parti alakulat kilenc egységgel abszolválta a feladatot. Ezzel a Szeged a harmadik, a szombathelyiek az ötödik helyről vágtak neki a derbinek. A kezdés után igyekeztek a csapatok a saját játékukkal meglepni az ellenfelet, ez több-kevesebb sikerrel valósult meg.

A tabellán elfoglalt helyezésnek megfelelően a Szeged néhány perc után aktívabbá vált és a labdatartás mellett kósza akciókat vezettek. Ezek többnyire pontatlan átadás, rossz lövés miatt haltak el idejekorán. A Haladás labdarúgói pedig a biztos védekezésből épített kontrákkal rukkolt ki. Főként a vasi gárda jobb széle volt eleinte aktív, de helyzetet nem sikerült kidolgozni.

Nagyon kevés említésre méltó dolgot jegyeztek a csapatok, majd a 28. percben hangorkán robbantotta fel a stadiont, de jogos lesállás miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Postafordultával aztán jött a válasz: Stieber hozta önmagát helyzetbe, majd estében tálalt középre, ahol jó ütembe érkezett Tóth Milán elé, aki szépen bevette a szegedi kaput és a léc alá bombázott.

Kiválóan hozta a második félidőben a fiatal játékosokra építő vasi együttes Németh Szabolcs taktikáját. A Szeged labdarúgóinak nem ízlett a felállt védelemmel szemben játék és a vendégek agresszív letámadása. Meddő mezőny fölényét jól használta a Haladás.

A találkozó utolsó tíz percre szemmel láthatóan ellenfele fölé nőtt a Tisza parti együttes. Az egyenlítő találatra a 79. percben került sor amikor Horváth értékesítette a megítélt büntetőt. Igazán küzdelmes, harcos mérkőzésen szerzett egy pontot megérdemelten a Szombathelyi Haladás.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)

Haladás: Rózsa D. – Simut M., Guzmics R., Bosnjak P., Tarján P. – Stieber A., Csilus T., Holdampf G., Szijjártó Á. – Tóth M., Lencse L.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Horvath (büntetőből – 79′) illetve Tóth M. (29′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!