Sima hazai győzelmet ígért a Dombóvár elleni másodosztályú bajnoki mérkőzés a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasainak számára. Ugyanakkor intő jel volt, hogy az előző fordulóban csak az első félidőben nyújtottak a vasi játékosok megbízható teljesítményt. Kéri Péter vezetőedző biztosan nem ilyen első negyedben reménykedett. A lejtmenet közvetlenül a feldobás után elérte a SzoESE csapatát.

0-6-tal meglépett a Dombóvári Kosársuli és hiába jött az időkérés, illetve csere a mezőnyben, nem sikerült felpörögni a házigazdának. Nagyon gyengén védekezett a szombathelyi alakulat és támadásban is sok pontatlan dobással rukkoltak ki. Gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség, de a folytatásra már rendezni tudta sorait a vasi együttes. Főként védekezés terén léptek előre Mészárosék.

Szükség is volt rá, mert a Dombóvár derekasan helyt állt és nem engedte, hogy csökkenjen a különbség. Amikor nekilendült volna a szombathelyi együttes, mindig akadt a túloldalon valaki, aki betaláljon. Az utolsó negyednek 12 pontos vendég előnnyel futottak neki a csapatok. Mészáros és Vicze vette hátára a SzoESE gárdáját, a hatékonysággal pedig ekkor már nem volt gond.

Távolról és a büntetővonalról is eredményes volt ekkor a házigazda. Ehhez a megszokott kemény védekezés is párosult, így gyorsan akadni kezdett a dombóvári előny. Öt perccel a vége előtt Monek duplájával fordított és vezetett már a SzoESE – a hajrában pedig már nem engedte ki a győzelmet a kezéből a vasi együttes. Hatalmas csatában, fordulatokban gazdag találkozót nyert meg a szombathelyi csapat.

SzoESE – Dombóvári Kosársuli KE 71-66 (13-23, 17-16, 16-19, 25-8)

SzoESE: Kiss M. 12/3, Gundinger S. 2, Vicze K. 17/3, Mészáros M. 28/9, Baruta 4.
Csere: Monek M. 8/6, Novák M. -, Frisnyák D. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Dombóvár legeredményesebb játékosai: Takács A. 16/12, Reizinger M. 15/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!