A női egyetemi bajnokságban szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a legutóbbi fordulóban kiváló játékkal győzte le a SOTE csapatát. Ráadásul a címvédő Győr ellen is parádés védőmunkával rukkoltak ki a vasi lányok. Épp ezért titkon bizakodtak, hogy az ELTE-BEAC csapatát is sikerülhet megszorongatni Szombathelyen, az egyetmi sportcsarnokban.

A feldobás után sokáig sikerült is tartani a lépést a fővárosi alakulattal. Püspöki és Preisinger kosaraira épített a SzoESE és a kemény védekezés nem ízlett a vendégeknek. Bár a vezetést nem engedte ki kezéből az ELTE-BEAC, szívósan tapadt ellenfelére a házigazda. Főként a lepattanók terén sikerült kiszorítani a rivális magas játékosait, akik kevesebb második szándékból eleresztett dobással számolhattak.

A szünet előtt pedig még a minimális hátrányon is sikerült faragnia a szombathelyieknek. Plózer korlátlan úr volt a palánk alatt, ugyanakkor a félidő megtörte a vasi lányok lendületét. Néhány perc alatt sikerült tíz pont fölé tornázni a vendégeknek a különbséget, ez pedig megpecsételte a SzoESE sorsát. Támadásban kapkodóvá vált a játékuk, több pontatlan dobást eresztettel el idő előtt.

Az utolsó negyedben más csak arra koncentráltak a vendégek, hogy a nehezen összekapart előnyt ne pazarolják el. A SzoESE ezúttal egyetlen játékrészt leszámítva teljesen egyenrangú partnere volt a legjobb négy közé igyekvő ELTE-BEAC csapatának. A hátralévő fordulóban pedig bebiztosíthatja negyedik helyét Szabó László alakulata, amely rájátszást ér.

SzoESE – ELTE-BEAC 55-77 (14-20, 18-17, 8-27, 15-13)

SzoESE: Preisinger B. 12/6, Mezősi A. 8, Püspöki L. 12/3, Balogh V. 7/3, Plózer P. 15.
Csere: Kardos K. 1, Dervalics A -, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!