Rendkívül eredményesen zárta az őszi szezont a Haladás-Viktória élvonalbeli női labdarúgó együttes, amely a Simpla Liga negyedik helyét foglalja el. Székely Tibor csapata legutolsó tétmérkőzését követően sem maradt munka nélkül, hiszen a keret kialakítása mellett egyéni edzéstervvel készítette fel a szakmai stáb a futballistákat a közös munkára.

A három hetes pihenő alatt egyéni menetrend alapján készültek a játékosok, majd élettani és fizikális felmérések következtek. Hat hete pedig fokozatos terhelést kaptak a labdarúgók. Eleinte az alapozáson volt a hangsúly, az utóbbi napokban viszont már a csapatjáték, labdás gyakorlás teszi ki a tréningek idejét. A Hungarysport érdeklődésére Székely Tibor elmondta, hogy jó hangulatban telnek a munkás hétköznapok.

– A tréningek mellett edzőmérkőzéseket játszunk, hogy feltérképezzük hibáinkat és ezeket az első tétmeccsig kijavítsuk. Megnehezítette a dolgunkat, hogy a koronavírus-járvány a mi csapatunkat is megtizedelte és így sokszor felforgatott kerettel készültünk. Ráadásul kisebb sérülések is hátráltatták a lányokat – osztotta meg gondolatait a tréner.

Székely Tibor kiemelte, hogy két kulcsjátékosa – Horti Boglárka sérülés, Balogh Henriett betegség miatt – volt maródi. Ugyanakkor örömtelinek nevezte, hogy a szakmai stáb változatlan és a keretet illetően is csak minimális változás történt. Fontos kihangsúlyozni, hogy valódi erősítést jelentő igazolásokat jelentettek be az elmúlt napokban.

Novák Luca a Puskás Akadémiától, Pintér Petra Debrecenből, míg Feketevíziová Tímea győrből tette át székhelyét Szombathelyre. Egyetlen távozója akad a Haladás-Viktóriának Bódai Viktória személyében, aki már el is köszönt a vasi megyeszékhelytől. A vasi együttes a közelgő tavaszi nyitányig még két felkészülési mérkőzést játszik. Szombaton a szlovén Pomurje otthonában bizonyíthatnak Székely Tibor tanítványai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!