Aligha van ma Magyarországon, aki ne tudná, hogy Falco Volvo Alpok Autó Szombathely együttese kiváló szerepléssel rukkolt ki az idei Bajnokok Ligája kiírásban. A szombathelyi kosárlabda csapat pályán mutatott játéka önmagáért beszél, hiszen még mindig talpon vannak a legjobb 16 csapat között. Ugyanakkor a lelátón nyújtott teljesítmény is kiemelkedő volt.

Erre figyeltek fel a nemzetközi kosárlabda szövetségnél is, akik a vasi szimpatizánsok buzdítására figyeltek fel. Az elért eredmények mellett a csapat mellett, mögött álló szurkolók bevonásával nyerhet mindenki bepillantást a Falco együttesét körülvevő milliőre. Az alábbi kisfilm tökéletesen prezentálja, hogy miért tekintenek a sárga-fekete játékosok hatodik emberként a szurkolókra.

A kezdeti botlások, az egykor letett alapkövekre nemcsak egy stadion és egy bajnokcsapat épült, hanem egy családias közösség, ahol legalább annyira fontos a hagyományok tisztelete, a szoros emberi kapcsolatok, illetve a csapat szeretete. A szűk negyedórás kisfilmben emlékezetes archív pillanatok elevenítik meg a múltat valamint bepillantást kaphatunk az együttest külföldre is elkísérő szimpatizánsok felvételeibe is.

Hogy mennyire kuriózum és kiemelkedő ez az összeállítás? Egyetlen szóval: nagyon! A történelmi menetelés során csak néhány egyesületet választott ki a nemzetközi szövetség, amely ezzel prezentálja Európa minden országába a szurkolás örömét, a sportág szeretetét. A Galatasaray csapatát követően pedig a második rész a Falco együtteséről szól….

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!