Két nagyon jó formában lévő csapat csapott össze Körmenden. A Rába-parti együttes vendégek a Sopron volt a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. Az elmúlt hónapokban kiváló formában játszottak az érintett csapatok, igaz a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedtek. Nagy kérdés volt, hogy a válogatott szünet után melyik gárda fog örülni a meccs végén.

Nagy rohanással kezdődött a találkozó, a hazaiak diktálták a tempót és bár a védekezés nem volt kellően acélos, de jól tudta kompenzálni ezt támadásban a körmendi alakulat. Főként Stokes volt elemében, ha kellett kihagyhatatlan helyzetbe hozta társait, de a befejezéssel sem volt gondja a piros-feketék játékmesterének. A második negyedben már több hibával játszottak a felek.

Kevesebb pont is született ebben a periódusban, ami viszont a védekezés folyamatos javulását jelentette. A vasi együttes arra azonban ügyelt, hogy szorgalmasan felépített előnyét ne tékozolja el könnyedén. Így húsz percnyi játék után 11 egységgel állt jobban a házigazda.

A szünet után feje volt a soproni együttes így hazai részről Ferenc Csaba pontjaira is szükség volt hogy megőrizze vezetését a Körmend. Derekasan hajtott a vendégcsapat, hogy sikerüljön megfordítani az állást, de valamennyi rohamát jól visszaverte a vasi alakulat.

A találkozó hajráját már a Körmend kontrollálta és magabiztos teljesítménnyel helyenként remek védekezéssel illetve ponterős játékkal megérdemelten nyerte. Szolnok után így egy másik rangadón aratott sikerrel kárpótolta szurkolóit a vasi csapat.

Egis Körmend – Sopron KC 84-77 (28-19, 19-17, 21-25, 15-16)

Körmend: White 10, Stokes 27/12, Savic 13/9, Martinez R. -, Gordon 7.
Csere: Ferencz Cs. 16/6, Durázi K. 7, Takács K. 4, Kiss M. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!