A labdarúgó NB II. 29. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Haladás Sportkomplexumban Szentlőrincet fogadja.

A haladas.hu előzetese kiemeli, hogy a vasiak nincsenek jó formában, ugyanis tavasszal mind a négy hazai meccsüket elveszítették, sőt, ha az őszi Pécs elleni vereségüket is hozzávesszük, akkor zsinórban már öt bajnoki óta nem szereztek pontot a Haladás Sportkomplexumban. Ugyanakkor idén idegenben még veretlenek a vasiak, egy győzelem mellett három döntetlen a mérlegük. A zöld-fehérek jelenleg 43 ponttal a hetedik helyen tanyáznak.

A vasárnapi ellenfél, a korábbi Haladás-futballista, Marian Sluka vezette baranyaiak 35 ponttal a 11. helyen várják a kezdő sípszót. A baranyaiak tavasszal odahaza négy meccsükből hármat megnyertek, idegenben három döntetlen és két vereség a mérlegük. Idén valamennyi győzelmük és vereségük egy-egy gólos volt. Legutóbb elmaradt meccset pótoltak, szerdán 2-2-re végeztek Dorogon, közben kétszer is vezettek. A piros-feketéket erősíti a volt szombathelyi Jancsó András, Grumics Miroszlav, Tamás László és az Illés Akadémián szerepelt Keresztes Bence. Legeredményesebb futballistájuk a kilenc gólos Harsányi Zoltán. A két csapat őszi meccsén nem született gól. Ezt ITT visszanézheted!

Érdeklődésünkre Németh Szabolcs, a Hali vezetőedzője foglalta össze röviden várakozásait.

– Nem volt egyszerű a mögöttünk hagyott hét, de mindent megtettünk az eredményes felkészülés érdekében. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ma esti ellenfelünk fizikálisan nagyon erős csapat, elég agresszív stílusban játszanak, ami nem biztos, hogy kedvez nekünk. Konzultáltam Mészöly Géza szakmai igazgatóval, a hétfő esti csapathoz képest több poszton is változtatok a kezdő tizenegyen – válaszolt a mester.

Németh Szabolcs munkáját nehezíti, hogy nem számíthat a sérült Guzmicsra és Szekérre, de a betegséggel küzdő Doktorics és a kisebb sérüléssel bajlódó Tóth Milán játéka sem biztos.

A Haladás – Szentlőrinc meccset a Haladás Sportkomplexumból élőben közvetítjük.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!