Szombaton valamennyi élvonalbeli férfi kosárlabda csapat pályára lépett az NB I-es bajnokság 26. fordulójában. Az Egis Körmend ezúttal idegeben, Kaposváron lépett pályára a győzelem reményében, azonban nagyon nehéz mérkőzés vár a vasi piros-feketékre.

Több kulcsjátékos kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott, így a legutóbbi játéknapon a zömmel fiatalokkal állt fel a Rába-parti alakulat. Már a feldobás után nekiesett ellenfelének a somogyi gárda. Az első negyed közepén még Martinez triplájával vezettek a vendégek, ezután viszont átvette a kezdeményezést a házigazda.

Főként Price és Martin játszott nagy kedvvel, ráadásul rendkívül eredményesen céloztak a kaposvári csapat légiósai. Antonis Constantinides tanítványai próbáltak fogást találni ellenfelükön, de hiába. Védekezés és támadást terén sem volt kellő átütőerő a vendégek játékában.

A szünet sem törte meg a hazaiak lendületét akik végig Control állták a találkozót és eredményes támadójátékuknak köszönhetően még növelni is tudták a különbséget. Az utolsó negyedre elfogyott a vendégek vállalkozó kedve, akik ezen az estén nem tudták megnehezíteni a Kaposvár dolgát.

Kaposvári KK – Egis Körmend 87-61 (21-18, 22-14, 24-18, 20-11)

Körmend: White 9, Stokes 7, Savic 9/3, Martinez 11/9, Gordon 7.
Csere: Ferencz 15/12, Takács 2, Doktor 1, Durázi -, Habel -, Kiss -, Kenéz -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!