Az egyik legnépszerűbb sportágnak számít a vasi régióban a tekesport, hiszen könnyen űzhető, nem szükségeltetik előképzettség hozzá, sokkal inkább a lelkesedés és az elhivatottság, amely nélkülözhetetlen hozzá. Nem véletlen, hogy a szomszédos megyék mellett Vasban is rengeteg csapat vesz részt a városi-városkörnyéki vagy épp az országos megmérettetéseken.

A népes mezőny tagja az Arborétum-Herény Sportegyesület is, amely több szakosztállyal is rendelkezik és öregbítik eredményeikkel Szombathely város hírnevét. A teke szakágban is hosszú évekre nyúlik vissza sikerük és igyekeznek megalapozni a jelenben a reményteljes jövőt is. Népszerű kezdeményezéssel próbálták felhívni a fiatalok figyelmét a tekesportra.

– Két éve, nagy érdeklődés mellett rengeteg gyerek jelentkezett és vett részt a több fordulós versenyünkön. Sajnos a koronavírus-járvány miatt eddig halasztanunk kellett hasonló rendezvényeinket, most viszont szerettünk volna kedveskedni nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb korosztály számára is – árulta el a hétvégi rendezvény hátterét a klub szakágvezetője Hegedűs András.

Tanár-Diák párosok csaptak össze (1 fiatal-1 idősebb) a VAOSZ pályán. Egyrészt a mozgás és a sport népszerűsítése volt a rendezvény célja, másrészt az Arborétum-Herény SE a jövő generációját megszólítva az utánpótlásbázis növelését is tervként tűzte ki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy rendkívül jó kezdeményezés volt és talán hosszabb távon eredményes is lesz.

A klub elöljárói és a szakosztály versenyzői végig jótanácsokkal látták el az érdeklődőket, valamint a résztvevőket is, akik reggel fél tíztől késő délutáig érkeztek az egész napos erőpróbára. A nyílt tekeversenyre ezúttal csak lelkes amatőrök jöttek, viszont látva néhányuk tarolását, biztosak lehetünk benne, hogy hallani fogunk még az eredményeikről.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!