A Szombathelyi Haladás a Budaörsi SC otthonában lép pályára a labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 16 órakor.

A haladas.hu meccsfelvezető előzeteséből kiderül, hogy a válogatott mérkőzések miatti kéthetes bajnoki szünetben a Haladás múlt pénteken felkészülési-mérkőzésen 2-1-re legyőzte az osztrák másodosztályú Lafnitzot. Önbizalomnövelés szempontjából (is) hasznos volt az összecsapás, hiszen a zöld-fehérek mind az öt hazai bajnokijukat elveszítették. Idegenben viszont annál jobban szerepelnek, egy győzelem mellett három döntetlen a mérlegük.

A 43 ponttal a hetedik helyen álló vasiak vasárnapi ellenfele a szintén zöld-fehér, 29 egységgel a 18., azaz még éppen kiesőhelyen tanyázó Budaörs lesz. A Pest megyeiek tavaszi hazai mérlege – a Haliéhoz hasonlóan – nem túl veretes: egy-egy győzelem és döntetlen mellett kétszer kikaptak Budaörsön. A legutóbbi fordulóban Tiszakécskén léptek pályára a korábbi debreceni tréner, Toldi Gábor tanítványai és úgy kaptak ki 4-3-ra, hogy szűk félóra után 2-0-ra vezettek. A budaörsieknél szerepel a szombathelyi születésű Zsidai László, a korábban az Illés Akadémián is futballozó Winkler András, valamint az Haladás VSE-s Gyurácz András. Legismertebb játékosuk talán az egykori zalaegerszegi támadó középpályás, Balázs Zsolt.

Az elutazás előtt Németh Szabolcsot kérdeztük az elmúlt 2 hétről.

– A válogatott szünetben rendeztük a sorainkat, sok feladatot és munkát végeztünk el, a játékosaim is mindent megtettek, hogy jó formában várjuk a folytatást! Kilenc meccs vár ránk, ezeken a mérkőzéseken igazolni szeretnénk, hogy a mezőny legjobbjai között van a helyünk! Meg kell mutatnunk a szurkolóinknak és magunknak, hogy képesek vagyunk minőségi játékra! Saját erényeinket megmutatva meccsről meccsre haladunk, lépünk előre, és elérjük, amit szeretnénk – fogalmazott érdeklődésünkre Németh Szabolcs.

Budaörsön Németh Szabolcs nem számíthat a sérült Verpecz és Guzmics, valamint az 5 sárga lap miatt eltiltott Csilus játékára sem.

A Budaörs – Haladás meccsről élő, helyszíni közvetítésben számolunk be! 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!