Az Egis Körmend a korai kupabúcsú miatt többet készülhetett a szerda esti középszakasz kezdetére. Nagy is volt a fogadkozás a játékosoktól és ennek meg is lett az eredménye, hiszen már a feldobás után magához ragadták a kezdeményezést a hazaiak. Már 15-8-ra vezettek a piros-feketék, amikor időkéréssel próbálták megtörni a vendégek a vasi együttes lendületét.

Ez a negyed hajrájában sikerült, sőt a folytatásra is átmentették ezt a lendületet az Alba játékosai. Vojvoda és Davis ihletett napot fogtak ki. Ennek eredményeként előbb beérték a körmendi együttes a fehérváriak, majd a második etap derekán már a vezetést is átvették. Stokes és Gordon pontjaira volt szükség, hogy a nagyszünetben 43-45 álljon az eredményjelzőn.

A szünet után sokáig felváltva estek a kosarak, mindkét együttes próbálta a saját játékát ellenfelére erőltetni, de hiába. Úgy tűnt, hogy állandósul a néhány pontos vendég előny. Aztán Szabó és Omenaka kosaraival meglódult az Alba, de a negyed végén előbb Gordon közelről, majd Stokes triplából volt eredményes. Így az utolsó felvonás nagyon izgalmasnak ígérkezett.

Savic 2+1-es akciója után fokozatosan átvette a játék irányítását a Körmend. Bár Vojvodáék mindent megpróbáltak az ismételt fordításért, azonban ekkor már White is jól időzített dobásokkal rukkolt ki. A győzelem bebiztosítására az utolsó percben Savic triplájához is szükség volt, de mindent megtett a Körmend a sikerért és megérdemelten múlták felül a fehérvári alakulatot.

Egis Körmend – Alba Fehérvár 90-80 (26-23, 17-22, 22-22, 25-13)

Körmend: White 19/6, Stokes 21/9, Takács K. 4, Savic 11/6, Gordon 20.
Csere: Durázi K. 8/6, Ferencz Cs. 7/3,
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Az Alba Fehérvár legeredményesebb játékosai: Vojvoda 25/9, Davis 18/3, Szabó Z. 11/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!