Hosszas szünet után megkezdődött a versenyszezon a horgászok számára. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége “Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű sorozat első erőpróbáját ezúttal nem a Zala megyei Kerkafalván, hanem a gersekaráti Sárvíz-tavon bonyolították le a szervezők. A létszáma sem lehetett panasz, bár az időjárás nem fogadta kegyébe a bátor pecásokat.

Előzetesen 51 regisztráció érkezett be a szövetséghez, azonban betegség és egyéb elfoglaltság miatt ez a vasárnapi kezdéskor 47 főre redukálódott. Ugyanakkor így is népes mezőny gyűlt össze. A Sárvíz-tó adottságai és a verseny lebonyolítása amúgy sem tenné lehetővé az ennél nagyobb induló létszámot. Az már az első pillanatban érezhető volt, hogy jól sikerült a térségben a haltelepítés.

Egymás után akadtak horogra a pontyok, a keszegek és a kárászok. A versenyzők szépen termeltek és ezúttal 194.520 gramm halat fogtak, amely 4138 grammos átlagfogásnak felel meg. Ez a szám kifejezetten bíztató a 2022-es versenyszezonra. A nap legeredményesebb horgásza Varga Bálint lett, aki 8760 grammos fogással rukkolt ki és szerezte meg az első helyet.

Mögötte a második helyen Tordai Gábor és Borsos Tamás végzett, ők osztozhattak az ezüst-, és a bronzérmen. Az ifjúsági kategóriában a körmendi színekben versenyző Gersei Milán lett a legeredményesebb 4620 grammos teljesítménnyel. A második helyen a Spartacus HE pecása Vogl Zalán lett, míg a harmadik pozíciót a répcelaki Nagy Bence szerezte meg.

Hobbi kategóriában Hegedüs József a Kőszegi Sporthorgász Egyesület versenyzője örülhetett, magabiztos versenyzéssal végzett az élen. Mögötte az Ölbői Horgásztó Sporthorgász Egyesület színeiben induló Pajor Károly lett a második, míg a dobogó alsó fokára állhatott fel Göncz István (Kéthatár-Tó Kerkafalva Horgász Egyesület). A sorozat következő fordulója 2022. május 01-én a Kékhatár-tó VasiVizeken-Garbolino-Tacklebait Kupával folytatódik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!