A mai finálé előtt pontosan 10 éve jutottak legutóbb Magyar Kupa-döntőbe a szombathelyi lányok. Az egyébként kétszeres magyar bajnok Haladás-Viktória FC 2012-ben Balatonfüreden az Astra ellen vívott finálét, amit 2-1-re elveszített. Az előtte lévő négy döntőből viszont hármat is megnyert a vasi gárda. 2008-ban WHC Viktória néven az MTK-t verték 3-2-re, 2009-ben Viktória FC-ként a Győri Dózsát 2-1-re, míg 2011-ben az MTK-t győzték le 1-0-ra. Érdekesség, hogy valamennyi döntőben pályára lépett az a Rácz Zsófia, aki most éppen a szerdai ellenfél Győr együttesét erősíti. Az ETO egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, akkor az FTC 6-0-ra nyert ellene – olvasható a haladas.hu-n.

Az idei kupasorozat előzményeihez tartozik, hogy a vasiak a nyolcaddöntőben a Kész-St. Mihály otthonában nyertek 3-0-ra, a négy közé jutásért a Haladás Sportkomplexumban 4-0-ra verték a Diósgyőrt, az elődöntőben pedig, – szintén Szombathelyen – a rendes játékidőben 1-1-re végeztek a Soroksárral, aztán tizenegyesekkel 2-1-re jobbnak bizonyultak és döntősök lettek a szombathelyiek.

Az ETO az első körben Hatvanban nyert 6-0-ra, majd Újpesten szintén 6-0-ra, a döntőbe jutásért a Rába-partján 2-1-re verte a címvédő FTC-t. Mindkét együttesben több olyan játékos is szerepel, akik korábban szerdai ellenfelüket erősítettek, a vasiaknál Gődér Brigitta és Feketevízi Timea, a győrieknél pedig Rácz Zsófia mellett Öreg Cintia és Németh Loretta futballozott anno a Viktóriában. A két csapat utoljára április 2-án csapott össze, a bajnoki forduló során a szombathelyiek 2-0-ra győztek.

A döntő előtt a szombathelyi lányok mestere a klub hivatalos oldalának mondta el várakozásait.

– Nagyon örülünk, hogy döntőt játszhatunk, a lányok megdolgoztak ezért a lehetőségért. A hétköznapokon ezért készülünk, hogy ilyen mérkőzést vívhassunk. Remek a hangulat, a játékosok alig várják már, hogy „színpadra” léphessenek. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, hiába nyertünk legutóbb ellenük bajnokin, abból az összecsapásból nem lehet kiindulni. Szép edzői feladat számomra is, hogy tiszták legyenek a fejek, ne pörögjenek túl a lányok, higgadtan döntsenek egy-egy szituációban. Jómagam sem vettem részt edzőként kupadöntőn, ez lesz az első finálém. Szeretnénk a Viktória múltjához méltó módon szerepelni a döntőben. Néhány játékosom sérüléssel bajlódik, de remélem tudják vállalni a játékot – fogalmazott Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője.

Az MLSZ mindkét gárda igazolt fiatal játékosai számára 300-300 tiszteletjegyet biztosított. A szombathelyieknél 250 belépő már elfogyott, a fiatal női akadémisták a helyszínen drukkolnak majd – két különbusz is indul az akadémiáról. Jegyeket kizárólag elővételben, a a jegy.mlsz.hu oldalon lehet megvenni 1000 forintos egységáron, a helyszínen nem nyitnak ki a pénztárak.

A Haladás-Viktória szurkolói a B7-es, B8-as, B9-es szektorokban foglalhatnak helyet.

A Haladás-Viktória FC csapatbusza délben indul Szombathelyről, a csapat útközben Gyirmóton ebédel és a meccs előtt két órával, kb. 15.45-kor érkezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. A szombathelyiek tiszta feketében, a győriek fehérben lépnek pályára.

Döntetlennél nem lesz hosszabbítás, egyből tizenegyesek következnek.

A kupadöntőt az M4 Sport élőben közvetíti, stábunk élő bejelentkezésekkel hozza a friss híreket a finálé állásáról.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!