Infantinót és a FIFA-delegációt a mexikói szövetség (FMF) közösségi oldalának közlése alapján a házigazdák részéről egyebek között a szervezet elnöke és főtitkára, Yon de Luisa és Inigo Riestra fogadta, míg a kormányt Maximiliano Reyes képviselte, aki a latin-amerikai és a karibi térségért felelős helyettes államtitkár.

A FIFA-küldöttség a vb-n szerepet kapó három stadion állapota mellett az érintett városok infrastruktúráját is tanulmányozza, többek között a szállások, a közlekedés, valamint a közbiztonság szempontjából.

Tavaly már járt egy FIFA-küldöttség az országban, és akkor észrevételeket, illetve javaslatokat tett annak érdekében, hogy mi szorul fejlesztésre, javításra.

Infantino várhatóan találkozik majd Andrés Manuel López Obradorral, Mexikó elnökével, valamint Claudia Sheinbaummal, a főváros polgármesterével.

A 2026-os vb-nek Mexikó mellett az Egyesült Államok és Kanada lesz a másik két házigazdája, előbbiben Mexikóváros mellett Monterreyben és Guadalajarában rendeznek mérkőzéseket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!