Egy rendkívül hosszú szezon végéhez közeledik a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Az idény elején megfogalmazott célokat már teljesítette Szabó László együttese, hiszen a MEFOB kiírásban a nyugati csoportban a negyedik helyet csípte meg. Ráadásul mindezt úgy vitte véghez, hogy az első három gárda a tavalyi négyes döntőben is ott volt, a fennmaradó helyre pedig három hasonló erősségű alakulat pályázott.

A SzoESE jutalma pedig a rájátszás első köre lett, amelyet a keleti csoport listavezetőjével vívnak. A párosmérkőzés első felvonását a hétvégén a vasi megyeszékhelyen rendezik. Az esélyek pedig a vendégek mellett szóltak, hiszen a gárda az amatőr bajnokság piros csoportjában is szerepel. Ezzel szemben a szombathelyiek Preisinger játékára nem számíthattak, aki betegségéből lábadozott.

A tartalékos összeállítású hazai együttest gyorsan megtörte a teljes kerettel, nagyobb rutinnal és magasabb szerkezettel rendelkező hajdúságiak. Szabó László hiába kért időt, nem tudta megakasztani a DEAC lendületét. A magabiztos vezetés viszont talán túlságosan is kényelmessé tette a vendégeket, így a SzoESE gyorsan magára talált és támadásban felvette a ritmust.

A második félidőt pedig már védekezés terén is jobban kezdte a vasi alakulat, amely kiválóan tartotta magát. Ekkor viszont már a DEAC mestere próbált belenyúlni a találkozóba, gyorsan döntére akarták vinni a párharcot. Plózer és Püspöki pontjaival azonban faragta a hátrányát a SzoESE. Nagy csatát ígért az utolsó felvonás, azonban ekkor már a kispadok közti különbség is kijött.

A fáradó hazai játékosok között cikáztak a vendég kosarasok, több tiszta dobással kirukkolva próbálták ismét növelni a különbséget. A vasi oldalon az utolsó másodpercben Püspöki triplája jelentette a szépségtapaszt. Ugyanakkor a visszavágó is rendkívül nehéz lesz, hiszen iskolai elfoglaltság miatt csak tovább fogyatkozik a szombathelyi együttes.

SzoESE – DEAC 60-79 (8-23, 21-23, 17-18, 14-15)

SzoESE: Mezősi A. 13/6, Kardos K. 2, Püspöki L. 20/3, Balogh V. 3/3, Plózer P. 20.
Csere: Dervalics A. 2, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

A DEAC legeredményesebb játékosai: Holinka 16/6, Szabó 15, Baczuk 14/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!