Nem volt könnyű helyzetben a röplabda szakág Vas megyében sem, hiszen a koronavírus-járvány miatt a bajnokság szünetelt, majd a lebonyolítási rendszert is szigorú feltételek mellett lehetett újraindítani. Az utánpótlásbázis növelésére pedig szinte reménytelen helyzet alakult ki, pedig a Zsinórlabda bajnokság a korábbi évek során nagy sikerrel zajlott a vasi megyeszékhelyen.

Idén aztán megtört a jég és immár ötödik alkalommal találkoztak az ovisok egymással a pályán. A Magyar Röplabda Szövetség és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg a kezdeményezés, amelyet rekordszámú résztvevővel bonyolítottak le. A korábbi Sugár úti kiscsarnokot kinőve, ezúttal az Aréna Savaria adott otthont a rendezvénynek.

Szükség is volt a helyre, hiszen Szombathely 18 óvodáinak csoportjai mellett érkeztek gyerekek Jákról és Sopronhorpácsról is. A szervezők beszámolója alapján több, mint 320 gyermek sportolt és ismerhette meg a röplabda szakág alapjait. Ezúttal is különböző kísérőprogramok színesítették a napot és a gyerekek legnagyobb örömére a hatalmas nyuszi sem maradt otthon.

Ezúttal kilenc pályán csaptak össze a csapatok és több állomás is rendelkezésre állt a résztvevőknek, hogy a pihenővel töltött perceket is játékos formában töltsék el. A szervezőknek és a támogatóknak köszönhetően valamennyi gyermek tízórait, ajándékcsomagot és a részvételért emlékérmet, valamint oklevelet vehették át a nap zárásaként. A gyerekek pedig már a rendezvény végén elmondták, hogy nagyon várják a következő zsinórlabda bajnokságot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!