Sok izgalmat, sok gólt és jó néhány meglepetést is hozott a hétvége a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban, ahol a 28. játéknap küzdelmeit rendezték meg. 

Jegyzőkönyvek, tabella

Hátrányba került, ám ez sem okozott komolyabb problémát a listavezető Sárvár együttesének Rábapatyon. Az első játékrészben még nem tudott betalálni a vendég csapat, ám a második etapban beindult a sárvári henger, szinte a kezdősípszót követően egalizálni tudtak, ezt követően pedig magabiztosan játszva a győzelmet érő találatokat is megszerezték.

A második helyen álló Király SE sem hibázott a hétvégén, ők az Egyházasrádóc otthonából távoztak 3 rúgott góljukért 3 ponttal a zsebükben.

Nem sikerült azonban győzelemmel zárnia a hétvégét a 3. helyen tanyázó Celldömölk csapatának, akik a nagyok mumusával, a Kőszeggel találkoztak a hétvégén. A mérkőzés ugyan a hazaiak elképzelései szerint indult, ám több nagy lehetőséget is elpuskáztak, és ahogy ilyenkor lenni szokott, ez meg is bosszulta magát, mivel a vendégek első támadásukból gólt szereztek. A celldömölkiek ezután is igyekeztek támadni, de hiába játszottak nagy mezőnyfölényben, sok volt a pontatlanság a játékukban, míg a kőszegiek hősiesen védekeztek. A második etapban aztán ismét megvillant a Kőszeg, egy jól eltalált lövés megtréfálta a kapust, a labda pedig a hálóban kötött ki. A játék képe ezután sem változott, a Celldömölk kapujához szegezte a vendég együttest, ám csupán a szépítésre futotta erejükből.

Hiába vezetett kétszer is, végül 0 ponttal távozott a Jánosháza Bükről, miután a hazaiak két alkalommal is egyenlíteni tudtak, majd a 92. percben a győztes találatot is megszerezték maguknak.

A játéknap felsőházi rangadóját a Vép együttese nyerte Szombathelyen. Az első játékrész derekán pedig nem úgy tűnt, hogy a vendégeknek sok babér teremhet ezen a napon, hisz a Haladás együttese megszerezte a vezetést a 22. percben. Amikor már mindenki azt gondolta, hogy 1 gólos hazai előnnyel térhetnek pihenőre a felek, akkor a félidő utolsó percében jött egy büntető, amelyet a vépiek rutinos játékosa gólra is váltott. A szünet előtt közvetlenül bekapott gól pedig sosem jelent jót, és ez ismét beigazolódott, mivel alig a második játékrész kezdetét követően már a Vépnél volt a vezetés, ismét Takács talált a kapuba. Az eredmény ezt követően nem változott, a vépiek így továbbra is harcban állnak tehát a dobogóért, ám a jövő héten nem vár könnyű feladat rájuk.

Alsóházi derbire is sor került a 28. fordulóban: a játéknap előtt még sereghajtó Lukácsháza Szentgotthárdra látogatott, ám gól nem született a találkozón, így mindkét együttes 1-1 ponttal lett gazdagabb, amelynek legjobban a hazaiak örülhettek, hisz a pontosztozkodásnak köszönhetően szinte biztossá vált a jövő évi első osztályú tagságuk.

Végleg megnyugodhatott a Körmend alakulata is, akik a Répcelak együttesét győzték le a hétvégén, ezzel pedig távol kerültek a kiesőzónától.

Fölényes sikert aratott Vasváron, remek tavaszának köszönhetően pedig akár még a dobogóra is odaérhet a Táplánszentkereszt együttese, akik 6 gólt termeltek a mögöttünk hagyott hétvége során.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!