A legutóbbi hétvégén újra élettel telt meg a szombathelyi jégcsarnok, amely a tesztidőszak során igyekezett minél színesebb kínálatot biztosítani a jeges sportok szerelmeseinek. Gondosan ügyelve arra is, hogy aki igényli megtanulhasson korcsolyázni is. Ennek megfelelően valamennyi korosztály megtalálta számítását és tehette próbára tudását, ügyességét.

A zárórendezvény első napja a ráhangolódás jegyében telt, amikor a curlinggel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Nemcsak a szabályok ismertetésével illetve bemutatómérkőzésen keresztül kaptak betekintést a sportágba, hanem ki is próbálhatták a versenykörülmények között magukat a kicsik és a nagyok. Vasárnap viszont már teljesen másik arcát mutatta a létesítmény.

Bár a csarnok a Szombathelyi Pingvinek otthonaként funkcionál, ezúttal a szinkronkorcsolyázóké volt a főszerep. Ráhangolódásként kézműves foglalkozással és közönség korcsolyázással kezdődött a zárónap. Ezt követően Jégkirálylányok jelentkezését várták a szervezők, közülük választották meg a 2022-es év legszebbjét.

Információból sem volt hiány, hiszen a szombathelyi páros műkorcsolyázó Európa-bajnok, valamint kétszeres olimpiai bronzérmes Nagy testvérpár hölgy tagjának, Nagy Mariannak pályafutását, élettörténetét ismerhették meg a gyerekek. Ezután jött a “főfogás”, a jégen vérbeli szinkronkorcsolya bemutatóra került sor, ahol kicsik és a nagyok is megmutatták tudásukat.

Hogy mennyire népszerű sportágról van szó jól mutatta, hogy a lelátón egyetlen szabad hely sem maradt. A bemutatót a két főszervező Dr. Keppel Csilla és Böröndy Andrea produkciója nyitotta, majd tanítványaikkal kiegészülve is tapsra késztették a nézőket. Bemutatkozott a vasi közönségnek a zalaegerszegi Icestars csapata és nem maradt el a Pingvinek látványedzése sem.

Záróakkordként pedig ismét a nézőkön volt a főszerep, akik birtokba vehették a jeget, hogy egy vérbeli közönség korcsolyázással búcsúztassák a tavaszi szezont. Bár a jégcsarnok a nyári időszakban bezárja kapuit, hamarosan ismét élet költözhet a létesítménybe, hiszen jégkorongcsapatoknak is kiváló lehetőséget nyújt felkészülésre, edzőtáborozásra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!