Mindkét Vas megyei futsal csapat remekelt az NB II-es futsal bajnokság rájátszásának 8. fordulójában. A Haladás II. számú együttese a sportkomplexumban fogadta az UTE gárdáját, amellyel nagy versenyfutásban állnak Sziffer András tanítványai a dobogós helyért. Az újonc Sárvár pedig a sereghajtó otthonába látogatott a győzelem megszerzésének reményében.

A szombathelyiek egy gólzáporos derbit kerekítettek a találkozóból, amelynek második percében már hátrányba is kerültek. Hiába játszott eredményesen a Hali, az első félidő kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A szünet után aztán elkapta a fonalat a vasi együttes és Vidák vezérletével előbb fordított, majd kétgólos vezetésre tett szert.

Bár az utolsó percig próbált rohamozni az UTE, pont nem termett számukra a találkozón. Hatalmas csatát hozott a Szigetszentmiklós-Sárvár párharc is. A sérülésektől sújtott vasi gárda ezúttal is egyetlen cserejátékossal tudott elutazni az idegenbeli fellépésére. Ezt pedig jól használta ki a házigazda, amely néhány helyzetéből kettőt is értékesíteni tudott.

Az utolsó percek viszont a sárvári futsalosokról szólt, amely előbb szépített, majd a 120 másodperccel a találkozó vége előtt kétszer is betaláltak, ezzel megszerezve a fontos három bajnoki pontot. Sikerével a Haladás a felső-házban a negyedik helyet foglalja el, míg a Rába-parti alakulat holtversenyben vezetik az alsó-házi tabellát két fordulóval a vége előtt.

Haladás VSE II. – UTE 6-5 (2-2)

Haladás: Alasztics M. – Knizs O., Kiss P., Volner B., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Kárász N., Dobány P., Dobos D., Vincze B., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Volner (2′), Vincze B. (16′, 33′), Knizs O. (23′), Vidák B. (25′), Sodics Á. (32′) illetve Kocsi (2′), Czéh (10′), Czerman (22′), Szűcs A. (31′, 35′)

*

Kisép Futsal Szigetszentmiklós – Sárvár Futsal 2-3 (1-0)

Sárvár: Soós B. – Lőrincz D., Nagy M., Fábián K., Tóth L.
Csere: Halmos M.

Gólszerző: Tősér (3′), Szabó B. (27′) illetve Halmos (30′), Nagy M. (39′, 40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!