A három győztes találkozóig tartó férfi futsal döntő második felvonását tartották hétfő késő este Berettyóújfaluban, ahol a tavalyi finálé két főszereplője találkozott. Az első összecsapást a Haladás teljesen megérdemelten nyerte meg, ezúttal viszont sokkal nehezebb dolga volt Juanra Calvo tanítványainak. A Mezei Vill alaposan felkészült ezúttal ellenfeléből.

A kezdeti ismerkedés után a címvédő ragadta magához a kezdeményezést, jól kontrollálta a találkozót és a helyzetek tekintetében is előrébb járt a házigazdához képest. Ez pedig gyorsan gólokban is megmutatkozott: először Dróth bombázott a kapufa segítségével a hálóba, majd Sipos hámozta át magát két védőn és az elvetődő kapus lába mellett a rövid sarokba helyzett.

A Mezei Vill megzavarodott a gyorsan bekapott találatoktól, azonban elég volt egy figyelmetlenség és új erőre kapott a házigazda. Két perc leforgása alatt egyenlített a Berettyóújfalu és úgy tűnt a vezetést is átveheti. Ekkor viszont megvillant Vas Ádám, aki egy szögletkombináció végén elemi erővel leadott löketével pókhálózta ki a jobb felső sarkot.

A szünetig már nem változott az eredmény pedig a Berettyó vészkapusra váltott. A pihenő felrázta a hátrányban lévő alakulatot és Nagy Imréék nekiestek a szombathelyieknek. A vasi gárda ekkor már a védekezésre koncentrált, kósza ellenakcióiból pedig nem sikerült újabb gólt elérni. A Mezei Vill agresszív támadásai végig veszélyt jelentett a vendégek kapujára.

Ráadásul korán összeszedte csapathibáit a Hali, így kétszer is kisbüntetőt lőhetett a Berettyó. Gólt azonban ebből sem tudtak szerezni, mert a mérkőzés hőse, Alasztics Marcell lehúzta a rolót, aki ezzel győzelemhez segítette csapatát. Pénteken pedig megvédheti aranyérmét a Haladás, amennyiben harmadszor is legyőzi döntőbeli ellenfelét.

MVFC-Berettyóújfalu – Haladás VSE 2-3 (2-3)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dróth Z., Dávid R., Vas Á.
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Nagy I. (13′), Szabó P. (14′) illetve Dróth Z. (7′), Sipos G. (10′), Vas Á. (16′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!