Szerda este megkezdődött a férfi NB1 es Kosárlabda bajnokság elődöntő párharcra. Érdekesség hogy mindkét találkozót Vas megyében vívták először Az Egis Körmend lépett pályára akik a szolnokot búcsúztató kecskemétet fogadták a Rába parti településen. Az alapszakasz során mindkét Gárda hozta a hazai mérkőzését.

Ennek megfelelően nem okozott meglepetést hogy a piros feketék triplával alapozták meg a Derby alaphangulatát. A játékrész közepéig felváltva estek a kosarak majd a Körmend de támadása meghozta az eredményt és gyorsan meglepett a vendég látó. Rábakert időt a vendégek mestere állandósítani tudta vezetését a vasi alakulat.

A folytatásban aztán rendezte sorait a Kecskemét és főként védekezésben lepte meg ellenfelét nagyszünet így is szépen le faragta hátrányát. Második félidőben már jobban koncentrált avasi alakulat és Mindig akad valaki aki átsegítette a piros feketéket a hullámvölgy ön. Ferenc Csabi Ezúttal is ellenállhatatlan volt hárompontos vonal megöl míg Gordon korlátlan úr volt a palánk alatt.

A záró negyedben Pedig már csak arra koncentrált körmendi együttes hogy a nehezen megszerzett előnyét megőrizze. Ezzel pedig megszerezte a vezetést a három nyert mérkőzések tartó párharc során az elődöntőben folytatásra szombaton kerül sor amikor felcserélt pályaválasztó van Kecskeméten mérik össze tudásukat a főszereplők.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-74 (27-18, 13-18, 26-22, 20-16)

Körmend: Stokes 7/3, White 11/3, Martinez 3/3, Savic 7/3, Gordon 26.
Csere: Ferencz Cs. 14/12, Durázi K. 12/6, Henry 4, Doktor P. 2, Kenéz Cs. -, Krivacsevics M. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!