Különleges, varázslatos hangulat fogadta a magyar válogatottat szombat délután a Puskás Arénában. Ahogy manapság mondani szokás: a cukiságfaktort „kimaxolta” ez a mérkőzés, mert szavakkal szinte lehetetlen leírni azt a túláradó boldogságot, csontig hatoló sikolyt, ahogy a kisiskolások üdvözölték Gulácsi Pétert, Nagy Ádámot és a többi pályára kocogó magyar játékost. Jordan Pickford az angol válogatott kapusa is kiintegetett a kissrácoknak, a mosolya arról árulkodott, ilyen hangulatú meccsen talán még soha nem vett részt – az biztos szokatlan lehetett neki is, hogy az ellenfél szurkolói integetnek neki.

A gyűlölet nem pálya! – az aréna második szintjét szinte beterítette a hatalmas transzparens amelyen az ismert szlogen állt, és valóban jó volt azt érezni, hogy a tribünön ülő kisiskolásokban tényleg nincs egy csepp gyűlölet sem, ők csak szurkolni akarnak a magyar válogatottnak. Az ismert sportkommentátor, Matuz Krisztián volt ezúttal is a helyi műsorközlő, ő többször is felhívta a figyelmet arra, hogy az eltévedt, elkószált gyerekeket hová kell vinni – alapos előkészület vezette fel tehát a mérkőzést.

A srácok az iskolájuk vagy a futballcsapatuk egyenpólójában voltak, így könnyen azonosítani lehetett őket. Érkeztek Sarkadról, itt voltak az Eötvös Suli tanulói, a Gloriett, a BVSC, a Szernye FC diákjai, valamint Vas megyyéből, így Répcelakról is érkeztek srácok.

Az egyik sarokban a kék pólósok, egy szektorral arrébb fehér pólóban, máshol zöld trikóban ültek kisebb-nagyobb csoportok – de mindenhol azt lehetett látni, hogy a srácok izgatottan várják a mérkőzést.

NEMZETEK LIGÁJA, A LIGA, 3. CSOPORT – 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ANGLIA 1–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 38 500 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles 82.), Schäfer, Nagy Zs. (Vécsei, 88.) – Sallai R. (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 82.) – Szalai Á. (Ádám, 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ANGLIA: Pickford – Walker (Stones, 62.), Maguire, Coady (K. Phillips, 80.) – Alexander-Arnold (R. James, 62.), Rice, Bellingham, Justin (Saka, a szünetben) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 63.). Szövetségi kapitány

A csoport másik mérkőzésén:
20.45: Olaszország–Németország (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00: MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!