Verseny nagyon színes, de ugyanakkor ,,emberfeletti” teljesítményt igénylő versenyszámokkal volt tarkított már a selejtező napok során is.
Az indulókat 5 csoportra osztották az indulókat, hatan a csoportokon belül 3 napon keresztül, napi 2 versenyszámban mérték össze erejüket, hogy aztán a végén a csoport 2 legjobbja bekerülhessen a döntő 2 nap elszámolásába. A fináléban 10 fős mezőny vágott neki a mindent eldöntő ütközeteknek.
A döntőben izgalmas csatározások vették kezdetüket. A fináléban nem kis névvel, mint Brian Shaw amerikai versenyzővel, aki idén 15.alkalommal képviselte az Amerikai Egyesüélt Államok színeit a ,,világ legerősebb embere” versenyen és ebből nem kevesebbszer, mint négyszer meg is nyerte a bajnoki címet. Az amerikai erősember már méretei – 203 cm-es magasság, 180-200 kg közötti versenysúly – miatt is igazi legendaként és nem mellesleg, boldog családapaként vágott neki a megmérettetésnek.
A döntő napjain 5 versenyszám – autóbusz elhúzása, lépcsőpakolás, autó felhúzása ismétléssel, nyak mögüli nyomás és kőgolyó-pakolás – várt a legjobbakra.
Érdekesség, hogy Flinstone Barbell az ,,autó felhúzás ismétlésre” versenyszámot világcsúcs teljesítménnyel nyerte meg, a 2020-as év bajnoka, az ukrán Oleksii Novikov pedig 246 kg-ot nyomott ki nyak mögül.
Végeredmény :
2023-ban a WSM legjobbjai ismét Amerikában találkoznak, a legjobbak Dél-Carolina államban randevúznak. Addig azonban még sok víz lefolyik a Gyöngyösön és a Perinten is, így az erősember-verseny kedvelői Szombathelyen is szurkolhatnak hazai versenyzőnek.
Július 16-án ugyanis a vasi megyeszékhelyen rendezik meg a 105 kg alatti erősemberek országos bajnokságát, ahol a szombathelyi Gadó András is dobogós reményekkel indul majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!