Lassan közeledik a tanév vége, amely a diáksportok tekintetében is kiemelten fontos. A május-júniusi időszakban bonyolítják le az országos diákolimpiai döntőket. Ezek közül többnek a vasi megyeszékhely adott otthont a lány középiskolás fináléknak kispályás labdarúgás szakágban. Az eredményesség tekintetében kiemelkedőnek mondható a 2021/2022-es tanév.

A Paragvári, a Neumann és a Nagy Lajos iskolák csapatai országos bajnoki címet szereztek. A legutóbbi hétvégén pedig ismét volt kikért szorítani, ráadásul ismét hazai környezetben bizonyíthattak a vasi alakulatok. A Király Sportlétesítmény két helyszínen és nyolc pályán biztosította a jövő labdarúgó palántáinak a lehetőséget, hogy eldöntsék ki a legjobb?!

Az általános iskolások két legifjabb korosztálya, az I-II-es és a III-IV-es korcsoport csapata adtak egymásnak randevút. A 20-20 együttest felsorakoztató diákolimpiai döntősorozat egyik legnépesebb állomása volt a szombathelyi, több száz gyermeket mozgatva meg. Ráadásul a kísérő tanárok, szülők miatt az ezer főt is átlépte hétvégén a látogatottság is.

A legkisebbek között Vas megyét az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola képviselte. A csoportkörök után az alsó-házba került a kőszegi csapat, amely végül a 17. helyet szerezte meg. Az I-II-es korcsoport a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola nyerte meg, a békéscsabai Lencsési Általános Iskola valamint a bajai Eötvös József Általános Iskola előtt.

Izgalmasnak ígérkezett a 3-4. osztályosok versengése is. A hazai színeket a megyei bajnok Zrínyi Ilona Általános Iskola képviselte és remekül teljesítettek Gubián Tamás és Vadász Gábor tanítványai, akik a kilencedik helyet csípték meg. Az aranyérmet a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola szerezte meg, megelőzve a fővárosi XIII. Kerületi Eötvös József Általános Iskola és a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola csapatait.

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola: Gurzó Miklós (2012), Hajdú Balázs (2011), Horváth Dániel (2011), Kiss Benedek (2011), Lajos Patrik (2011), Mészáros Nándor Benedek (2012), Pető-Takács Botond (2012), Török Balázs (2012), Vencel Krisztián (2011), Windisch Csanád (2012).
Testnevelő/Kísérő: Gubián Tamás/Vadász Gábor

*

Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium: Ball Kevin (2014), Banga Benedek (2014), Básthy Nándor (2013), Frank László (2014), Horváth Bálint (2014), Horváth Botond (2013), Horváth Noel (2013), Kocsis Nimród (2014), Molnár Bálint (2013), Takács Teo (2013).
Testnevelő/Kísérő: Hóborné Edöcsény Nóra/Őri Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!