A szombathelyi pólósok szereplését az egész szezonban nyomon követtük, legutóbb arról írhattunk, hogy hazai sikerrel fejezte be a 2021/2022-es pontvadászatot Zoufal Norbert csapata. Ebben a cikkben pedig a bronzérmes csapat névsorát és a Magyar Vízilbda Szövetség által közzétett hivatalos táblázatot közöltük.   

Ezek után június 9-re hirdette meg a Bánfi Péter klubelnök által irányított AVUS az évzárót. A kellemetlen, már-már őszies időjárás azonban lehetetlenné tette a hagyományos szabadtéri sütögetéssel, kötetlen beszélgetéssel tervezett évértékelőt, ezért a felnőtt csapat az MMIK büféjében tartott éremátadással egybekötött szezonzárót.

A finom hideg falatok és italok, valamint a jó hangulat Hetényi Norbert büféjében garantált volt. Miután megérkeztek a rutinos és a legifjabb játékosok is, kötetlen beszélgetés kezdődött, mi – többek mellett – Bánfi Péter AVUS-elnökkel beszélgettünk és tudtuk meg, milyen sok nehézséggel küzdött meg a csapat az év során, de a klubvezető arra is ráerősített, hogy a kiváló szakmai munkának köszönhetően ma már egészséges arányt képeznek a csapaton belül a rutinos és a még utánpótláskorú, de helyi, saját nevelésú tehetséges és nem mellesleg szombathelyi vízilabdázók.

Ezt követően Zoufal Norbert vezetőedző nemcsak a csapat, de a mi kameránk előtt is értékelte az idényt. A szakvezető azt is elárulta, hogy július 18-án kezdődik meg a felkészülés a 2022/23-as OB I/B-s pontvadászatra.

Az értékelés után a csapat tagjai megkapták a jól mérdemelt bronzérmeket, ezt az ünnepi eseményt élőben közvetítettük közösségi oldalunkon.

Az AVUS meghatározó játékosaival is készítettünk interjúkat, ezek hamarosan szintén megtekinthetőek lesznek weboldalunkon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!