Az élvonalbeli futsal bajnokság árnyékában nagy csata zajlott az NB II-es pontvadászatban is. Az alsó-, és felső-házi rájátszásban is érdekelt volt 1-1 Vas megyei alakulat. A felső-ágra került Haladás II. az utolsó körben a Tihanyi Sportcsarnokban vendégeskedtek, míg az újonc Sárvár – hazai környezetben a BAK gárdáját fogadta.

Az már korábban eldőlt, hogy a szombathelyi csapat a szerzett pontok tekintetében nem tud előrébb lépni, így a negyedik helyen fejezte be az évadot. Presztízs értéke ugyanakkor volt a tihanyi kiruccanásnak. A hazaiak akarata jobban érvényesült az első félidőben, aztán Sziffer András szerkezetet váltott, sokkal agresszívabb védekezéssel pedig felőrölte ellenfelét.

A második félidő derekán előbb az egyenlítés, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezték a Hali fiataljai. Az alsó-házban szereplő Sárvár számára nagy téttel bírt a 10. forduló, hiszen a PTE-PEAC csapatával versenyfutásban voltak a csoport első, összetettben a hetedik helyért. Igaz, a pozíció megszerzéséhez a rivális botlására is szükség volt. A pályán megvívott találkozó nem okozott nagy gondot.

A kiesés elől menekülő BAK csak megnehezíteni tudta a vasi alakulat dolgát, amely a második félidőben magabiztos győzelemre tört. A megérdemelt siker dacára sem sikerült előrébb lépni a tabellán, mert a rivális Pécs is nyert a játéknapon. Halmos Mátéék így a sárvári szakosztály legnagyobb sikerét könyvelhették el, hiszen újoncként a 8. helyen fejezték be a szezont.

Tihany – Haladás VSE II. 1-2 (1-0)
Sárvár Futsal – BAK 3-0 (0-0)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!